Ovo je PRAVI RAZLOG zbog čega su Turci oborili ruski avion? (FOTO) (VIDEO)

Neverovatno u celoj priči oko ruskog aviona jeste da je zaista zasmetao Turcima, i da je prešao granice njihove države, on nije bio opasan po stanovništvo. Zato dolazimo do sledećeg pitanja - da li je Turska morala da obori ruski avion?

Turska na čelu sa Redžepom Tajipom Erdoganom ima velikih problema u poslednje četiri godine. Naime, on je na čelu Partije pravde i razvoja i poslednjih godina intezivno ratuje sa Kurdima. Jednostavno, Turci ne žele da oni dobiju svoju državu - Kurdistan. Turci su, takođe, juče oborili ruski avion, što im ne ide u prilog s obzirom da podržavaju Rusiju, osim ako na taj način nisu hteli da pomognu Islamskoj državi.

PREŽIVELI RUSKI PILOT STIGAO u rusku bazu u Siriji!

(UŽIVO) OBARANJE RUSKOG AVIONA: Turci objavili audio-snimak upozorenja, Putin šalje raketni sistem u Siriju (VIDEO)

Naime, Kurdistan bi trebalo da se nađe na teritoriji Turske, Sirije i Iraka, što nikako ne odgovara turskom predsedniku. Međutim, postoji nešto što mu ide u prilog: nafta koja se nalazi na području Sirije i Iraka. To je jedan od razloga zbog kojih se, navodno, Turska okrenula Islamskoj državi i finansira njeno delovanje.

Kako se navodi, Islamska država svu naftu iz Sirije šalje na svetsko tržište putem luke Čejhan u Turskoj. Nafta se doprema u cisternama do luke, sa papirima iz Kurdistana, a odatle se brodovima prevozi po Mediteranu. Američki mediji su nedavno objavili informaciju da džihadisti od prodaje mesečno zarađuju u proseku 50 miliona dolara.

ZBOG OVOGA SU POKORILI SIRIJU I IRAK: ISIS zarađuje 50 MILIONA DOLARA mesečno od nafte!

Upravo na ovaj način, finansijski, Ankara podržava delovanje terorističke organizacije koja trenutno seje strah u celom svetu. Takođe, neverovatno je da je ruski avion zasmetao Turcima, jer i da je prešao granice njihove države, on nije opasan po stanovništvo. Zato dolazimo do sledećeg pitanja - da li su Turci morali da obore ruski avion?

TURCI SU 10 PUTA UPOZORILI RUSKE PILOTE DA SU UŠLI U NJIHOV PROSTOR: Ovaj snimak to i dokazuje! (VIDEO)

Ovo je snimak koji dokazuje da li su TURCI S PRAVOM OBORILI RUSKI AVION (VIDEO)

Odgovor na ovo pitanje niko ne zna. Odnosno, ko god da zna, o tome još uvek ćuti. Spekuliše se da su Turci obaranjem ovog aviona direktno pomogli Islamskoj državi u borbi protiv Rusije.

Ovo ne bi bio prvi put da turske vlasti ćutke pomažu džihadistima. Već je poznato da oni dozvoljavaju krijumčarenju oružja iz Sirije kroz Tursku, kao i prolasku džihadista dalje u Evropu kroz njihovu zemlju.

Takođe, već je  poznato da je Erdogan finansirao i ogranak terorističke organizacije Al Kaida - Al Nusra front.

ERDOGAN: Mi samo branimo našu braću, ne želimo tenzije u odnosima sa Rusijom!

Inače, Turska je jedina članica NATO alijanse koja deli granice sa Irakom i Sirijom, ali svoju podršku ne pruža nikome, već bombarduje položaje Kurda, koje smatra glavnim neprijateljem. Oni su u proteklom periodu naredili na stotine vazdušnih napada na položaje Radničke partije Kurdistana, dok ih je na Islamsku državu bilo jedva deset.

Definitivno je da Turska želi da istrebi Kurde, a na ruku im ide što to radi i Islamska država. Praktično, u ovom "malom ratu", Turska i džihadisti su na istoj strani. 

Tu na scenu nastupaju i ostale svetske sile: Amerika, Rusija i Saudijska Arabija. Amerika i Saudijska Arabija žele da sruše Asada, dok Rusi žele da ga sačuvaju na vlasti.

Neverovatno je kako se svi bore protiv Islamske države, a svi imaju prikrivene ciljeve koje ne zastupaju javno.

Pogledajte video:

(A. Đokić)