Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li znate nakon koliko vremena su metlice brisača vetrobranskog stakla neupotrebljive?

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sunčeva svetlost i atmosfera toliko menjaju materijal da on postaje tvrđi i gubi karakteristike. Odnosno, metlice više neće jednako dobro da čiste staklo kao kada su novije

  • 2
Brisači, Šoferšajbna Foto: Pixabay

Nemački autoklub (ADAC) je istraživanjem došao do podatka da su, bez obzira na intenzitet korišćenja brisača, metlice zrele za promenu nakon 24 meseca.

Sunčeva svetlost i atmosfera toliko menjaju materijal da on postaje tvrđi i gubi karakteristike. Odnosno, metlice više neće jednako dobro da čiste staklo kao kada su novije.

Naravno, u jesenjim i zimskim mesecima potrošnja je još veća jer je više padavina pa dobro pogledajte da li metlice ispunjavaju svoju funkciju, da li uklanjaju vodu ili je samo razmazuju na staklu, prenosi Revija HAK.

Menjajte brisače ne vreme jer su oni važan sigurnosni deo opreme vašeg vozila. Pogotovo ako su stariji i ako primetite da više ne uklanjuju kišu kao ranije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ok

    5. decembar 2023 | 19:23

    Kad ponudite besplatne.

  • Nano premaz je resenje

    6. decembar 2023 | 00:48

    Ako hocete da produzite vek trajanja metlica i da poboljsate kvalitet brisanja sajbne koristite Rainx repelent ,neki ga zovu i nano sprej koji podmaze staklo da nekoliko meseci nemorate da opet nanosite ,opet sve zavisi koliko je staklo s UV i ostalim atmosferskim uslovima izlozeno .Znaci tecnost je kao neka vrsta tecnog voska i cesto ni nekoristim brisace jer vazduh gura vodu s sofer sajbne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA