• 8

Vandal izgrebao 642 automobila i napravio štetu od skoro milion evra

Tužilaštvo je u prvobitnoj prijavi navelo da se radi o znatno većem broju vozila - čak 1.700, i šteti od 2,3 miliona evra

  • 8

Jedan 26-godišnjak izveden je pred sud u bavarskom gradu Švajnfurt, pod optužbom da je pričinio ogromnu štetu na više stotina automobila. Mladić je, prema navodima suda, u periodu od februara od aprila 2018. godine, oštrim predmetom izgrebao 642 automobila. Sud je procenio da je na taj način vlasnike oštetio za 930.000 evra, piše DW.

Tužilaštvo je u prvobitnoj prijavi navelo da se radi o znatno većem broju vozila - čak 1.700, i šteti od 2,3 miliona evra. Dovoljno dokaza, međutim, bilo je "samo" za pomenutih 642.

Bavarska policija je, nakon niza prijava od strane vlasnika izgrebanih automobila tokom 2018. godine, bila prinuđena da formira posebnu jednicu koja bi se bavila tim slučajevima.

Grebanje automobila, ogreban auto

Foto: Profimedia, Alamy

"Grebator" automobila je uhapšen jednog aprilskog jutra 2018, pošto je policija dobila dojavu od jedne žene koja je čula neobične zvuke napolju. Kada je pogledala kroz prozor, videla je čoveka koji ide od vozila do vozila i oštećuje karoseriju nepoznatim predmetom, policija je brzo stigla na mesto događaja i uhapsila osumnjičenog.

Za sada nije poznato sa kakvom kaznom bi on mogao da se suoči, ukoliko se dokaže njegova krivica za oštećivanje sva 642 automobila, ali mu materijalna šteta koja u ukupnom zbiru dostiže skoro milion evra, nikako mu ne ide u prilog.

(Telegraf.rs/Deutsche Welle)

Komentari

  • Peki

    Takvima samo seći obadve šake i dalje mu ne suditi više ništa

  • Miki

    Vrbovao ga lokalni farbar. Po svakom autu ima 20$.

  • Veteran

    Morao bi da mi ofarba cela kola, kako?, to bi samo on znao...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima