≫ 

Vandal izgrebao 642 automobila i napravio štetu od skoro milion evra

Tužilaštvo je u prvobitnoj prijavi navelo da se radi o znatno većem broju vozila - čak 1.700, i šteti od 2,3 miliona evra

  • 8
Parking, automobili Foto: Pixabay

Jedan 26-godišnjak izveden je pred sud u bavarskom gradu Švajnfurt, pod optužbom da je pričinio ogromnu štetu na više stotina automobila. Mladić je, prema navodima suda, u periodu od februara od aprila 2018. godine, oštrim predmetom izgrebao 642 automobila. Sud je procenio da je na taj način vlasnike oštetio za 930.000 evra, piše DW.

Tužilaštvo je u prvobitnoj prijavi navelo da se radi o znatno većem broju vozila - čak 1.700, i šteti od 2,3 miliona evra. Dovoljno dokaza, međutim, bilo je "samo" za pomenutih 642.

Bavarska policija je, nakon niza prijava od strane vlasnika izgrebanih automobila tokom 2018. godine, bila prinuđena da formira posebnu jednicu koja bi se bavila tim slučajevima.

Grebanje automobila, ogreban auto Foto: Profimedia, Alamy

"Grebator" automobila je uhapšen jednog aprilskog jutra 2018, pošto je policija dobila dojavu od jedne žene koja je čula neobične zvuke napolju. Kada je pogledala kroz prozor, videla je čoveka koji ide od vozila do vozila i oštećuje karoseriju nepoznatim predmetom, policija je brzo stigla na mesto događaja i uhapsila osumnjičenog.

Za sada nije poznato sa kakvom kaznom bi on mogao da se suoči, ukoliko se dokaže njegova krivica za oštećivanje sva 642 automobila, ali mu materijalna šteta koja u ukupnom zbiru dostiže skoro milion evra, nikako mu ne ide u prilog.

(Telegraf.rs/Deutsche Welle)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    13. januar 2020 | 21:01

    Izgrebao bi mu to malo mozga sto ima....

  • Dasa

    13. januar 2020 | 23:30

    Kreten nad kretenima...!

  • Geras

    13. januar 2020 | 23:29

    To se danas dešava često.... Drugar kupio kola nova... Parkirao pred zgradom i klinac uzme ekser i ispise.... Dete da pipnes ne smeš... Roditelji narkosi i cepaj..... Cao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA