≫ 

Pametni kamper za avanturiste prepoznaje štetočine i divlje životinje koje mu se približavaju

Telefon kontroliše podizanje i spuštanje pokretnog krova, računarski sistem podešava željenu temperaturu vazduha, a na isti način se reguliše unutrašnje osvetljenje i zvučni sistem

  • 0
Mercedes Marko Polo

Printscreen: YouTube/Mercedes-Benz

Veštačka inteligencija nam omogućava da telefonom kontrolišemo uređaje u našem domu, a sve više automobila takođe pruža ovakve pogodnosti. Mercedes-Benz je predstavio novi model kampera pod nazivom Marco Polo, koji se može povezati sa mobilnim telefonom vlasnika.

Iako vlasnici neće moći da koriste standarni Mercedesov interfejs, napredni sistem MBUX i aplikaciju Mercedes Me, na raspolaganju su im raznovrsne funkcije vozila koje se aktiviraju putem telefona.

A njih je moguće koristiti i kada ste daleko od gradske vreve i svojih domova. Telefon kontroliše podizanje i spuštanje pokretnog krova kampera. Računarski sistem MBAC podešava željenu temperaturu vazduha preko ekrana vozila ili putem aplikacije.

Na isti način reguliše se unutrašnje osvetljenje, zvučni sistem i otvaranje šibera. Preko aplikacije uvek možete da proverite i status pomoćne baterije, zalihe sveže ili količinu otpadne vode u vozilu.

Srećnici koji će biti u prilici da voze ovaj model, moći će da pokrenu motor daljinskim upravljanjem. Telefon obaveštava vlasnika o potencijalnom kvaru. Takođe, aplikacija pomaže prilikom odabira najbolje rute, piše Automobile.

Tokom kampovanja, kompjuter prepoznaje prisustvo štetočina i divljih životinja koje se približavaju vozilu. Aplikacija, takođe, u svakom trenutku pruža informacije vlasnicima o nivou goriva u rezervoaru i pritisku vazduha u gumama.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mercedes Marco Polo Club (@mercedes.marco.polo.club) on

 

A kada vam nije do spavanja u vozilu, dobićete listu obližnjih turističkih objekata sa svim pogodnostima koje su u ponudi.

Marco Polo može da primi najviše pet osoba. Njegova cena još uvek nije objavljena, ali zna se da će sportska verzija, opremljena MBAC računarom, ovog proleća biti dostupna u Evropi.

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA