Punokrvni trkač u telu sportske limuzine: Porsche predstavio Panameru Hybrid sa 700 "konja"

Predstavljanjem Panamere u vrhunskom Turbo S plug-in hibrid izdanju, čuveni proizvođač iz Štutgarta je kompletirao aktuelnu ponudu te sportske limuzine

  • 1
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Foto: Porsche

Zamišljena kao udobna i prostrana limuzina sa sportskim ambicijama, Porsche Panamera se tokom svog relativno kratkog životnog veka transformisala u gotovo čistokrvnog sportistu, sa snagom koja je nekada mogla da se zamisli samo i trkačkim automobilima.

Poslednja u nizu verzija kojom Porsche kompletira Panamera ponudu jeste Turbo S E-Hybrid, što će reći plug-in hibridni model (PHEV), koji se može pohvaliti zaista brutalnim performansama, a uz to, koliko-toliko je i "zeleno" orijentisan.

Ispod haube se nalazi dobro poznati 4,0-litarski V8 twin-turbo snage 571 KS, koji u sadejstvu sa elektromotorom od 136 "konja", isporučuje ukupno 700 konjskih snaga na sva četiri točka. Samim tim, i performanse su više nego impresivne – 3,2 sekunde do 100 km/h i maksimalna brzina od 315 km/h, prenosi TopSpeed.

Zahvaljujući baterijama kapaciteta 17,9 kWh, Panamera Turbo S E-Hybrid u čisto električnom režimu, kada je nulta emisija izduvnih gasova, inače idealno za urbane sredine, može da pređe oko 50 kilometara. Porsche nije naveo vreme potrebno za punjenje baterija...

Uz vrhunski Turbo S, Porsche je predstavio i nešto "smireniju" Panamera 4 E-Hybrid, koju pokreće 2,9-litarski V6 twin-turbo koji, uparen sa elektromotorom, isporučuje ukupno 560 konjskih snaga. Sprint do 100 km/h iznosi sasvim solidnih 4,4 sekunde, dok je maksimalna brzina 280 km/h.

Takođe, predstavljena je i "neelektrična" Panamera 4S, koju pokreće 2,9-litarski V6 biturbo od 440 "konja", ali koja i pored odsustva elektromotora, ima itekako respektabilne peformanse - 4,1 sekundu do 100 km/h sa Sport Chrono paketom, uz maksimalnu brzinu od 295 km/h.

Porsche je objavio i cene za pomenuta tri modela. Panamera 4 E-Hybrid startuje od 110.369 evra, Panamera 4S košta od 115.241 evro, dok za vrhunski Turbo S E-Hybrid treba izdvojiti čak 185.537 evra. Treba napomenuti i to da Panamera 4S E-Hybrid, predstavljena nešto ranije, košta 126.841 evro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anonimus

    20. oktobar 2020 | 14:42

    Uh kako bi rado vozio ovakvu masinu, mogu da sanjam, jedino ako je budu imali u unirentu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA