Policija pojačava kontrole: Ne vozite sa isteklom nalepnicom, kazne su od 10 do 600 hiljada dinara

Oni koji svoje automobile voze posle 60 dana od dana isteka važenja nalepnice, neće moći da produže registraciju, već će morati da vrate tablice i da podnesu zahtev za izdavanje nove saobraćajne dozvole i novih tablica

  • 12
Tehnički pregled automobila, registracija vozila Foto: Marko Jovanović

Saobraćajna policija će, u narednom periodu, pojačati kontrolu prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka roka važenja registracione nalepnice.

Vlasnici koji svoje automobile voze posle 60 dana od dana isteka važenja nalepnice, neće moći da produže istu registraciju, već će morati da vrate registarske tablice i da podnesu zahtev za izdavanje nove saobraćajne dozvole i novih tablica.

Vozaču koji bude zaustavljen u upravljanju vozilom kome je istekla registraciona nalepnica, biće izdat prekršajni nalog i oduzete registarske tablice, a njegovo vozilo će biti isključeno iz saobraćaja.

Za one koji ne vrate registarske tablice u roku od 60 dana, Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje novčanu kaznu u iznosu od 10.000 do 20.000 dinara za fizička lica, 20.000 dinara za preduzetnike, kao i kaznu od 50.000 do 600.000 dinara ukoliko je vlasnik, odnosno korisnik pravno lice.

U slučaju saobraćajne nezgode koju izazove vozač vozila kome je istekla registraciona nalepnica, odnosno polisa osiguranja, štetu nadoknađuje Udruženje osiguravača Srbije, a ona se potom u visini isplaćenog iznosa nadoknađuje od vlasnika vozila.

Uprava saobraćajne policije navodi da će za otkrivanje i dokumentovanje ovog prekršaja biti korišćene kamere za video nadzor saobraćaja u gradovima, na autoputevima i graničnim prelazima, kao i nove kamere na patrolnim vozilima.

Video: Zbog čega sve mogu da vas kazne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    28. januar 2021 | 14:55

    I treba, ali zagledajte malo, svako drugo policijsko vozilo ima dve nalepnice. A ko će njima kaznu da napiše? Pitalo me dete, ako se vatrogasci zapale koga oni zovu 🙄 ? E to ti je to.

  • Sebin

    28. januar 2021 | 22:09

    Koj je to genije sto propisuje visine kazne,#dali jetaj covek normalan

  • glavonja

    28. januar 2021 | 15:00

    Ali prvo nek iskontrolisu sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA