≫ 

Bugari od stare Lade napravili "majbah"

Kultni "komunistički" automobil je ove godine proslavio 50. rođendan, pa je bugarski tjuner GB Design, u to ime, napravio njegovu dosta luksuzniju verziju

  • 1
Lada, VAZ-2101, žiguli, kopejka Foto: Facebook / GB Design - car interior performance

Iako su se Lade nekada vozile širom bivše Jugoslavije, bila je to mnogo otvorenija zemlja od država istočnog bloka, u kojoj su se osim domaćih automobila, proizvodili i sklapali i Citroënovi, Fijatovi, NSU-ovi, Renaultovi, Opelovi, Ostinovi i Volkswagenovi modeli.

Lade, tako, nisu bile preterano dominantne, ali su svojim robusnošću i izdržljivošću privlačile kupce, kojih je dosta bilo među onim vozačima koji su živeli u seoskim sredinama, naročito kada su karavan verzije u pitanju.

Prva Lada ikada, model sa oznako VAZ-2101, na području nekadašnjeg Sovjetskog Saveza poznata kao "žiguli" ili "kopejka", bila je veoma popularna i u susednoj Bugarskoj. A kako je taj kultni "komunistički" automobil ove godine proslavio 50. rođendan, naše komšije Bugari su odlučile da to na lep način obeleže.

Bugarska tjunerska kuća GB Design, koja se bavi preuređivanjem enterijera automobila, preuredila je jedan beli "žiguli", obogativši eneterijer kožom i luksuznim detaljima, uz dodatak nešto savremne elektronske opreme. I tako je nastala ova prelepa Lada VAZ-2101 Exlusive - 50th Anniversary Edition.

Sve to je, međutim, dizajnirano u retro maniru, pa unutrašnjost ove Lade podseća na neki stariji model Rolls-Royce-a, Jaguara, ili nekih drugih luksuznih limuzina iz '60-ih i '70-ih godina prošlog veka.

Iako je spolja gotovo idenitčan kao i sve ostale "kopejke", ova retro "šmeker" sa dosta stila izazvao je pravo divljenje brojnih obožavalaca automobila na društvenim mrežama, ali je takođe privukao i pažnju više ruskih medija.

Video: Odlučio da proda Ladu za 50.000 evra, a evo i zašto je toliko ceni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA