≫ 

Stiže novi Fiat Punto

U ovom trenutku nije poznato da li će naslednik Punta biti klasičan hečbek ili krosover, ali je poznato da će biti proizvođen u Poljskoj

  • 6
Budući Fiat Punto Printscreen: YouTube/@ClubAlfaIt

Nakon što je 2018. godine prestala proizvodnja treće generacije popularnog Fijatovog modela Punto, italijanska kompanija je ostala bez svog modela u "B" segmentu. Poslednje vesti, međutim, govore da će se Fiat u taj segment vratiti sa novim modelom, koji će biti predstavljen 2023. godine.

To je potvrdio izvršni direktor Stellantis grupe Karlos Tavares, navodeći da će automobil biti dugačak četiri metra i biti zasnovan na Stellantisovoj e-CMP platformi (koju koriste novi Citroen C4, aktuelna Opel Corsa, kao i modeli Peugeot 208 i 2008).

Fiat Punto, render Render: Printscreen/Autobild.de

U ovom trenutku nije poznato da li će naslednik Punta, kao i do sada, biti klasičan hečbek ili krosover (render na početku teksta je samo jedna od mogućih varijanti izgleda), ali se zna da će biti proizvođen u Poljskoj, u Fijatovoj fabrici u gradu Tihi.

Novi model će biti potpuno električni automobil, a još uvek se razmatra mogućnost da u prvih nekoliko godina proizvodnje bude ponuđen i sa klasičnim SUS motorom ili kao hibrid.

Vesti iz Fijata upućuju na to da bi uskoro i Panda trebalo da dobije naslednika, čiji će izgled najverovatnije biti inspirisan dizajnom koncepta Fiat Centoventi, električnog modela koji bi na tržištu trebalo da se nađe već sledeće 2022. godine sa cenom od oko 15.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keops

    4. avgust 2021 | 21:50

    Proizvodnja novih modela u Turskoj , Poljskoj , Brazilu , Italiji . Gospodo Talijani da li se Vi to pravite grbavi ili ste stvarno dementno zaboravni . Fiat ima fabriku u Srbiji. Dosad ste svetu podarili samo jedno čedo iz te fabrike . Dobili ste milione eura subvencija , infrastrukturu , jeftinu radnu snagu ,. I ? Odjednom postali jalovi , ne znate više da pravite decu ? Ne kopčamo se mi pozadi , imamo mi izraz za takve .

  • Crnogorac

    4. avgust 2021 | 16:26

    Proizvodjen😂😂😂

  • ako nije na baterije

    4. avgust 2021 | 20:21

    sa punjenjem na struju onda nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA