Vreme čitanja: oko 1 min.

Kroz sneg i led: Ovaj "ludi" par će električnim automobilom otići do Južnog pola

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo putovanje predstavlja test za buduće modifikacije polarnih električnih vozila

  • 0

Britanski par, Kris i Džuli Remzi, upustili su se u pustolovinu sa svojim električnim automobilom, Nissan Ariya, od Severnog do Južnog pola. Arctic Trucks, islandska kompanija specijalizovana za prilagođavanje vozila za ekstremne uslove, unapredila je ovaj automobil.

Nissan Ariya, poznat kao model "AT39", prvi je električni automobil koji je Arctic Trucks unapredio. Ovo putovanje predstavlja test za buduće modifikacije polarnih električnih vozila, piše Electrek.

Izazovi na putu: Električni automobil na najtežem terenu na svetu

Ovaj automobil opremljen je ogromnim 39-inčnim BFGoodrich KO2 gumama, sa izmenjenim blatobranima i dodatim velikim krilcima. Na ledu i snegu, Remziji smanjuju pritisak u gumama kako bi povećali trakciju na grubim površinama.

Putovanje uključuje vožnju preko snega i leda na temperaturi koja može doseći do -40ºC. Kris procenjuje da će automobil trošiti oko 1% baterije za svaki pređeni kilometar. Za oko 1400 km koje će preći od ivice do centra Antarktika, to znači mnogo punjenja.

Ključna misija: Promocija električnih vozila u borbi protiv klimatskih promena

Cilj ovog 27,000 km dugog putovanja koji će trajati devet meseci je skretanje pažnje na važnost električnih vozila u borbi protiv klimatskih promena. Putovanje je započelo u proleće na Severnom polu i završava se leti na Južnom polu, gde će 24-časovna sunčeva svetlost omogućiti napajanje solarnih panela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA