Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od povratka V8 motora u Mercedes-AMG C i E klasu? "To je čista besmislica!"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nezvanične informacije iz kompanije osporavaju nedavne spekulacije o ponovnom uvođenju V8 motora

  • 0
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance Foto: Mercedes-AMG

Debata o potencijalnom povratku V8 motora u Mercedesove AMG modele C63, koji sada koristi plug-in sistem s četiri cilindra, i E63, s motorom s šest cilindara, dobija nastavak. Naime, Mercedes navodno nema nameru da vrati V8 motor u ove modele, uprkos ranijim spekulacijama koje su sugerisale suprotno.

Glasine koje su se nedavno proširile navodile su da su kupci nezadovoljni novim četverocilindričnim AMG modelom s 680 KS, čak i kad se uzme u obzir da je ovaj model snažniji za 170 KS od modela M3. Međutim, novi izveštaji iz Nemačke, zasnovani na izvorima unutar AMG-a, naglašavaju da neće biti povratka V8 motora u pomenute modele. Ove informacije su u suprotnosti sa ranije objavljenom izveštaju u američkom časopisu Car and Driver.

Ugledni nemački časopis Auto Motor und Sport potvrdio je da neće biti V8 motora citirajući neimenovanog insajdera iz AMG-a. Prema njihovim rečima, izveštaj Car and Drivera o povratku V8 je "čista besmislica". Ova osoba je takođe potvrdila da strategija pogonskih sklopova za modele C63 i E63 ostaje nepromenjena, prenosi Autoklub.

Dok se strasti ne smire oko ove teme koja intrigira automobilsku zajednicu, Mercedes zadržava svoju zvaničnu tišinu, ne komentarišući glasine. S obzirom na to, ostaje neizvesno da li će V8 motor ikada ponovno biti deo AMG C63 i E63 serije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA