Vreme čitanja: oko 3 min.

Danas svečano otvaranje Sajma automobila u Beogradu

N. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kapije sajma će za posetioce biti otvorene od četvrtka, 21. marta, pa sve do srede 27. marta

  • 0
sajam automobila, 55. međunarodni sajam automobila Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Salon automobila "DDOR BG Car Show 08" i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion", koji će okupiti oko 280 izlagača, svečano će biti otvoren danas u hali 1 Beogradskog sajma.

Sajamska manifestacija će tokom dana biti rezervisana za predstavnike medija, a svečano otvaranje je planirano u 17 časova.

Kapije sajma će za posetioce biti otvorene od četvrtka, 21. marta, pa sve do srede 27. marta.

Sajam će se održati osmi put u ovom formatu i okupiće oko 280 izlagača sa više od 60 automobilskih i moto brendova i 98 premijera.

Ove godine biće organizovan pod sloganom "Šampion koji traje" i okupiti oko 230 izlagača, koji će predstaviti više od 30 automobilskih brendova sa 38 premijera, dok je na "Motopassionu" pod sloganom Strast koja te pokreće", prisustvo najavilo oko 50 izlagača, sa više od 30 brendova i 60 premijera.

U hali 1 će svoja vozila predstaviti Mazda, Nissan, MG, Škoda, Subaru, Isuzu, Toyota, Honda, Opel, Peugeot, Suzuki, Fiat, Abarth, Jeep, Alfa Romeo, Citroen, Chery, Ford, Hyundai, Dacia, Renault, Kia, Volvo, Geely, Lynk&Co.

Mercedes, Maybach, BMW i Mini svoju ponudu predstaviće u hali 3.

Laka privredna vozila i izlagači LCV programa predstaviće se u hali 3A predstaviti - Mercedes, Renault, Dacia, Fiat Professional, BG Plast (proizvođač nadogradnji) - biće predstavljena i mini izložba kineskih električnih vozila u organizaciji kompanije Ferum iz Šida (putničko i lako dostavno vozilo marke BAW - model Pony, lako dostavno vozilo marke Runhorse - model J2-P i džip petosed marke Dayun model Yuehu).

Na sajmu "Motopassion" u hali 4 svoje modele motocikala ATV vozila i skutera predMotociklistaviće BMW, Honda, KTM, Kawasaki, Suzuki, Motomorini, SYM, Yamaha, Ducati, Benelli, Zontes, QJ Motor, Kymco, Keeway, Polaris, Indian, Triumph, Husqvarna, GASGAS, Jawa, Linhai, Malaguti, CAN AM, Odes, Segway, Loncin, Voge, Peugeot, Peda, Kove.

Prateća automobilska oprema biće u halama 2 i 1A.

Predsednik Asocijacije automobilskih novinara Srbije Dragan Milutinović saopštio je ranije da će ta organizacija kao i prethodnih godina birati auto godine.

"Ovo je 31. izbor za auto godine. U konkurenciji je pet automobilskih brendova, pet marki. Žiri broji sedam članova, a svi članovi su afirmisani novinari iz različitih redakcija sa najmanjim iskustvom od 15 godina rada u auto industriji. Izbor će biti na samom sajmu i verovatno ćemo titulu objaviti tokom sajma, a ove godine su u konkurenciji GM, Volksvagen, Tojota, Hjundai i Nissan", rekao je Milutinović.

Organizatori naglašavaju da je ove godine fokus sajma na električnim i hibridnim vozilima, opremi i tehnologijama koje podržava ovu vrstu vozila, kao što su baterijske tehnologije, punjači za kućne i javne stanice, solarni paneli, aplikacije za upravljanje vožnjom, tehnologije brzog punjenja, inovativni koncepti za budućnost punjenja električnih vozila.

Izlagači i posetioci će biti u mogućnosti da se uvere u značaj održivosti i tehnološkog napretka u automobilskoj i moto industriji, da istraže širok spektar vozila i raznolikost motora, uključujući električne automobile, hibride i one sa klasičnim motorima, kao i da se upoznaju sa najnovijim trendovima i saznaju više o budućnosti mobilnosti.

Sajam automobila i motocikala biće održan u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4.

Radno vreme sajma od 21. do 26. marta biće od 10 do 20 časova, a 27. marta od 10 do 19 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, grupne 400, za organizovane posete studenata i đaka 300 dinara. Cena porodične karte je 1.000 dinara.

Za korišćenje parkinga u krugu sajma treba izdvojiti 150 dinara po satu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA