≫ 

Suviše brz i skup: Zašto je "Koenigsegg" najskuplji auto koji je protutnjao beogradskim ulicama?

"Koenigsegg Agera R" ručno je izrađen u Švedskoj jedan smo mogli videti u Beogradu, dva komada su u oglasima a ostalih 15 modela u posedu najbogatijih svetskih zaljubljenika u brzinu

  • 1

Hajde odmah da utvrdimo kako se pravilno kaže Koenigsegg, nećete polomiti jezik ako izgovorite Kenigseg.

Ali ako ste bili na ulicama Beograda tokom događaja "Lion's Ride" onda su vam sigurno ispale oči zbog ovog hiperautomobila koji se pravi ručno u Švedskoj u jednoj maloj porodičnoj kompaniji koja postoji od 1994. godine.

A sada se spremite da vam "glava pukne" od sledećih podataka. Koenigsegg Agera R je unapređena varijanta originalnog modela Agera, dizajnirana je da bude još brža. Agera R može da dostigne 100 km/h za 2,8 sekundi, do 300 na sat dolazi za manje od 15 sekundi. Teoretska brzina prelazi 400 km/h. Kada je predstavljen 2011. srušio je nekoliko svetskih rekorda.

Motor je zapremine 5 litara u rasporedu V8 koji razvija 947 konjiskih snaga.

Ono što je učinilo ovaj automobil skupim jeste činjenica da ih na svetu ima samo 18 komada, jer je u pitanju bila namerno ograničena serija.

Video: Imaju 631 konjusku snagu i do stotke stižu za 3,1 sekunde: Dva modela Huracán Evo su bila u Beogradu

Na ulicama grada su viđeni i modeli kompanije Lamborghini koja vodi tešku bitku za tržište sa malim švedskim proizvođačom. Još jedan od giganata superautomobilskom svetu je Ferrari. Modeli italijanskog proizvođača svakako nisu retkost na putevima Srbije. Ipak uvek ih je lepo videti.

Video: Već vreo asfalt oni dodatno greju: Ferrari grme ulicama Beograda

Ove godine, automobilski događaji "Lion's Run", koji se održava dva puta godišnje, odabrao je Beograd kao jednu od destinacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA