Ovo je prva zemlja u svetu koja je zabranila Pokemone

Glavni razlozi ove oštre odluke leže u prigovorima koje su mnogi igrači imali od samog početka

  • 6

Vlasti Irana donele su zvaničnu odluku kojom zabranjuju igranje video-igrice Pokemon Go.

POLICAJCI KOLIMA JURILI POKEMONE U BEČU: Završili na stepeništu, vatrogasci ih jedva izvukli!

Glavni razlozi ove oštre odluke leže u prigovorima koje su mnogi igrači imali od samog početka. Igra sakuplja vaše podatke i podatke o vašem kretanju što je Savet za virtuelne prostore tegistrovao kao pretnju po nacionalnu sigurnosti.

Savet je naglasio kako je odluka o zabrani igranja Pokemona Go donesena nakon pregovora s proizvođačem i diskutovanjem koliko je on može izmeniti kako bi pogodovao uslovima i zakonima u Iranu. Rezultat pregovora je zabrana zbog sigurnosnih razloga, šta god oni bili.

Pokemon Go nije prva video-igra koja je u Iranu proglašena rizikom za sigurnost. Iranac Navid Konsari optužen je za špijuniranje za SAD u iranskom tabloidu jer je radio na igri 1979 Revolution, naslovu o poznatoj iranskoj kulturnoj pobuni.

Iako se nije radilo o službenoj vladinoj odluci, ovo je bilo više nego dovoljno da Konsaija uplaši do te mere da se više nikada ne usudi da kroči u svoju domovinu.

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA