TikTok Trampu: "Ostajemo ovde dugoročno!"

Najbrže rastuća aplikacija ima do 80 miliona aktivnih korisnika mesečno u SAD, a zabrana te aplikacije bila bi velik udarac za kinesku firmu ByteDance

  • 5
TikTok, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Generalna direktorka TikToka za SAD je izjavila da je kineska aplikacija za deljenje videozapisa "ovde (u SAD) dugoročno", nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao da će zabraniti tu aplikaciju u SAD.

Direktorka Vanesa Papas poručila je korisnicima TikToka u video obraćanju da zaposleni rade na "najbezbednijoj aplikaciji", preneo je BBC.

Najbrže rastuća aplikacija ima do 80 miliona aktivnih korisnika mesečno u SAD, a zabrana te aplikacije bila bi velik udarac za kinesku firmu ByteDance, koja je vlasnik aplikacije.

Tramp je u petak rekao da će već u subotu zabraniti aplikaciju TikTok, navodi se u medijskim izveštajima.

Američki predsednik rekao je da bi mogao da upotrebi hitna ekonomska ovlašćenja ili izvršnu odredbu da zabrani TikTok u zemlji. Iz TikTok-a su negirali bilo kakvu kontrolu od strane kineskih vlasti.

Trampova administracija je odredila da TikTok, popularnu aplikaciju na društvenim mrežama na kojoj se objavljuju kratki video formati, formalno preispita odbor za strana ulaganja u SAD (CFIUS), prenosi HINA.

Video: Tata, ne blamiraj me: Otac video ćerku kako se snima za Tik-Tok pa je naučio lekciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA