• 5

Prvi mobilni telefon sa klasičnim brojčanikom oduševiće sve hipstere

Osnovna ideja bila mu je da napravi uređaj koji će moći svakodnevno da koristi, pošto ga nerviraju savremeni telefoni koji svakim danom postaju sve veći

  • 5

Niko do sada nije napravio mobilni telefon sa "starinskim" okruglim brojčanikom, kakve su fiksni telefoni imali do pre 20 - 30 godina.

Sada je to pošlo za rukom inovatoru i inženjeru Džastinu Hauptu, koji je napravio uređaj za koji se može reći da je tačno na sredini između nekadašnjeg fiksnog i savremenog pametnog telefona.

Ovaj neobičan "uradi sam" uređaj ima brojčanik koji se okreće prstom i zakrivljeni "ePaper " ekran, koji korisniku pruža osnovne informacije kao što su propušteni pozivi i tekstualne poruke.

Srce telefona čini prilagođena Arduino ploča, zasnovana na ATmega 2560 mikrokontroleru i Adafruit FONA 3G pločici, na kojoj se nalazi modem za povezivanje na 2G ili 3G mreže, u koju se ubacuje SIM kartica.

Nivo napunjenosti baterije, koja je u stanju da izdrži jedan dan korišćenja, i jačina signala kontrolišu se pomoću bočnih LED dioda. Uređaj ima i nekoliko "speed-dial" tastera, za brzo biranje memorisanih kontakata.

Džastin Haupt kaže da mu je osnovna ideja bila da napravi uređaj koji će moći da koristi kao osnovni mobilni telefon, pošto ga nerviraju savremeni telefoni sa ekranom na dodir čije dimenzije svakim danom postaju sve veće.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz

    rotirajuci

  • Cigi

    Meni je ovo toliko neobična kombinacija, koja iskače iz svih klišea, da bi ovo jednostavno voleo da imam. Naravno predpostavljam da je cena ograničavajući faktor, tako da hvala i drugi put.

  • majalena

    Kul

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima