Nemamo pojma kako radi, ali kažu da ga je nemoguće hakovati: Ovo je prvi "kvantni" telefon na svetu

Standardni Exynos 980 procesor nadograđen je implementacijom dodatnog QRNG čipseta opremljenog diodama koje emituju svetlost i senzor za sliku...

  • 2
Samsung Galaxy A Quantum Printscreen: Twitter/@Techmobi

Ako mislite da je 5G poslednja reč tehnologije, tu je kvantna tehnologija da vas razuveri. Izgleda da u upravo tako razmišljali u Samsungu kada su odlučili da se udruže sa, takođe južnokorejskom, kompanijom SK Telecom.

Iz saradnje te dve kompanije nastao je prvi "kvantni" 5G pametni telefon na svetu - Galaxy A Quantum. To je uređaj opremljen QRNG čipsetom (QRNG - Quantum Random Number Generator).

Što se samog njegovog izgleda tiče, u pitanju je "prepakovani" Samsung Galaxy A71 5G, koji je dobio novo ime.

Samsung Galaxy A Quantum Printscreen: Twitter/@itmarkt

Telefon sa OLED ekranom dijagonale 6,7 inča, koga pokreće Exynos 980 procesor, nadograđen je implementacijom dodatnog QRNG čipseta opremljenog diodama koje emituju svetlost i senzor za sliku.

Ugradnja tog čipa, u kombinaciji sa odgovarajućom onlajn uslugom, telefon čini veoma bezbednim. SK Telecom tvrdi da je tako ostvarenu vezu potpuno nemoguće hakovati. Uređaj je, međutim, moguće koristiti samo u mrežama te kompanije, piše Techspot.

Samsung Galaxy A Quantum će se u prodaji u Južnoj Koreji naći već ove nedelje, po ceni od 530 dolara, a da li će stići u druge delove sveta nije poznato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    21. maj 2020 | 05:53

    sve oni to naprave al nikako da naprave dobru bateriju za te telefone...nego se pune sa 0 G metodom, da dočaram, uzmi kabal i uključi i šteker za struju...pa vidi još da ti nije punjač kineski

  • Nina

    18. maj 2020 | 21:48

    Hehe kako da ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA