Zašto nam telefon skoro uvek ispadne na ekran?

Dužina, gravitacija i ugao telefona tokom pada igraju važnu ulogu....

  • 5
Telefon, Displej, Ekran Foto: Pixabay.com

Što je mobilni telefon skuplji, veće su šanse da padne na ekran? Neki tvrde da je u pitanju loša sreća, drugi su ubeđeni da je sve stvar čiste fizike.

Fizičar sa engleskog univerziteta Aston, Robert Metijus, tvrdi da su glavni krivci za to materijali od kojih je pametni telefon napravljen.

Ako telefon držite labavo u jednoj ruci sa prstima ispod središta njegove gravitacije (najčešće prilikom kucanja poruka jednom rukom), veća je šansa da se mobilni okrene preko vrhova prstiju. Dužina, gravitacija i ugao telefona tokom pada igraju važnu ulogu.

Tako da, sledeći put kada vam telefon ispade i ekran se razbije nemojte da krivite Marfijev zakon, već okrivite fiziku, piše Digit.

Telefoni su nešto što koristimo svaki dan i svaki sat, pa nije čudo što gotovo niko ne može bez njega. To i jeste razlog zbog koga razbijen ekran može vam upropasti ceo dan, pogotovo ako nemate nikakav način za njegovu popravku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kabukimono

    22. jul 2020 | 15:50

    Zato što drugu stranu nismo namazali pekmezom (Marfi)

  • dago 1

    22. jul 2020 | 11:44

    Folia od stakla povecava mogucnost pada na ekran. Mnogi se ne slazu ali svi imaju napuklu foliu od stakla, kao sacuvala im ekran. Debela je i prva udara i puca. Tanka folija i silikonski okvir za tel su prakticniji. Eventualno da padne na kamencic vodoravno na ekran al to se skoro nikad ne desava. Uvijek je pod nekim uglom

  • Djudja86

    22. jul 2020 | 18:16

    Mozda zato sto je ceo u ekranu 🤔🤔🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA