• 7

Ovih 6 noviteta uskoro stižu na naše telefone

Većina predstojećih osveženja će korisnicima Android uređaja biti dostupna u narednih nekoliko nedelja

  • 7

Prema najavama koje dolaze iz Google-a, korisnike Android uređaja narednih nedelja očekuje više softverskih noviteta koji trebalo da poboljšaju navigaciju, olakšaju glasovnu kontrolu, unaprede deljenje podataka sa okolnim uređajima, istaknu Google Play audioknjige...

Iz sve to, Android Auto bi u narednim mesecima trebalo da postne dostupan još 36 zemalja, dok će ostale promene na naše pametne telefone stići u narednih nekoliko nedelja.

1. Mape

Aplikacija Google Maps će dobiti novu Go karticu koja će korisnicima omogućava brzu navigaciju do omiljenih lokacija, bez ubacivanja adresa, piše The Verge.

Google Android aplikaicje

Foto: Google

Ako, na primer, označite radno mesto ili omiljeni bar, Go će vam pokazati putanju, upozoriti vas na zastoje u saobraćaju i proceniti vreme dolaska. Aplikacija će vam, takođe, predložiti mogućnost korišćenja javnog i prvatnog prevoza za istu destinaciju, kako biste saznali koja je metoda brža.

2. Emotikoni

Google će proširiti mogućnosti uređivanja emotikona i nalepnica (stikera) u Gboard-u dodavanjem nekoliko novih. čime će se broj potencijalnih kombinacija popeti na više od 14.000.

Emoji Kitchen (emodži kuhinja) omogućava označavanje dva emotikona, od kojih je moguće izabrati jednu od više mogućih predloženih kombinacije.

3. Knjige

Zanimljiva promena stiže i u Play Store prodavnicu aplikacija. Google je kontaktirao veliki broj izdavača u SAD i Velikoj Britaniji i ponudio svog novog softverskog automatsog naratora, koji može da se koristi za kreiranje audio knjiga. Alat je, doduše, još uvek u beta verziji, ali izdavači bi trebalo da počnu da ga koriste u prvoj polovini sledeće godine.

4. Glasovne komande

Nova poboljšanja dobija i glasovna navigaciju, inače već dostupna na Androidu 11, koja koju će moći da koriste uređaji sa Androidom 6.0 ili kasnijom verzijom. Zahvaljući mašinskom učenju, Voice Access će moći da se koristi umesto neki elemenata korisničkog interfejsa (kao što su tasteri za obavljanje različitih funkcija).

5. Komuniciranje sa drugim uređajima

Funkcija Nearby Share će ubuduaće podržati direktno deljenje aplikacija iz Play Store-a sa obližnjim korisnicima Androida. Aplikacije će moći da se šalju Bluetooth vezom, WebRTC-om ili putem Wi-Fi-ja.

Ukoliko želite da podelite aplikaciju iz Google Play prodavnice, koju će potom drugi korisnik morati da prihvati na svom uređaju.

Google Android aplikaicje

Foto: Google

6. Aplikacija za vozače

Konačno, Google je najavio proširenje funkcije Android Auto na 36 novih tržišta tekom narednih nekoliko meseci. A da biste je koristili, potreban vam je samo automobil koji podržava Android 10.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ILIJA

    Kao i većina "apdejta" u zadnje vreme, neophodno nepotrebne stvari, koje teško da iko koristi...

  • Joka

    Uglavnom nepotebni i neprimenjivi dodaci

  • Majkl Džondar

    Šta će nekom navigacija do mesta do kojih stalno ide?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima