Pentagon izvestio o 400 susreta sa NLO: “Želimo da znamo šta je tamo”

Zvaničnici su "razumno" sigurni da su objekti u obliku piramide na jednom snimku bili dronovi

  • 21
NLO Foto: Privatna arhiva

Najviši zvaničnici Pentagona rekli su panelu američkog Predstavničkog doma u utorak da sada postoji blizu 400 izveštaja vojnog osoblja o mogućim susretima sa NLO, što je značajno povećanje u odnosu na 144 zabeležena u velikom izveštaju koji je prošle godine objavila američka obaveštajna zajednica.

Zvaničnik američke mornarice je takođe rekao na saslušanju u utorak da su istražitelji "razumno uvereni" da su leteći objekti u obliku piramide snimljeni na jednom procurelom, široko viđenom vojnom video snimku verovatno bili dronovi.

Taj snimak, za koji je američka vojska prošle godine potvrdila da je autentičan, pomogao je da se podstakne interesovanje za navodne NLO, koji se takođe nazivaju "neidentifikovanim vazdušnim fenomenima" ili UAP.

Broj izveštaja o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima porastao je na "otprilike 400", što je značajno povećanje u odnosu na 144 zabeleženih između 2004. i 2021. koji su praćeni u prošlogodišnjem izveštaju, kaže Skot Brej, zamenik direktora američke Pomorske obaveštajne službe.

Brej je rekao panelu Predstavničkog doma da je do porasta došlo zbog smanjenja stigme povezane sa prijavljivanjem takvih incidenata nakon izveštaja iz 2021. godine.

Prošlogodišnji obaveštajni izveštaj mogao je da objasni samo jedan od 144 dokumentovana susreta i nije sadržao reči "vanzemaljac" ili "vanzemaljski". U izveštaju se tada navodilo da ovakvi incidenti zahtevaju dalje proučavanje.

"Mi želimo da znamo šta je tamo isto koliko i vi želite da znate šta je tamo", rekao je Ronald Multri, najviši obaveštajni zvaničnik Pentagona, koji je takođe svedočio na saslušanju.

Multri je rekao da Pentagon uspostavlja kancelariju za ubrzanje "identifikacije ranije nepoznatih ili neidentifikovanih objekata u vazduhu na metodičan, logičan i standardizovan način".

Sve veći interes za NLO i UAP je podstaknut poslednjih godina curenjem nekada poverljivih video snimaka i činjenicom da je američka mornarica sama objavljivala snimake susreta njihovih pilota sa ovakvim letelicama, piše ABC News.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    18. maj 2022 | 18:22

    Interesantno da se NLO viđa samo iznad Amerike i da duhovi zaposedaju samo kuće u Americi.

  • Boki

    18. maj 2022 | 18:06

    Ja i drug zapalili po joint ! I posle pola sata pogledamo prema nebu ono vanzemljaci !

  • Ja bre

    18. maj 2022 | 19:33

    Pa Rusi bre...kako to da ne ukapiraju....kakav NLO,Suhoi 678 osma generacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA