≫ 

Hrvatska pevačica zbog broda JNA otkazala koncert u Crnoj Gori! (FOTO)

Vanna je iznenada saopštila da neće doći u Tivat, gde je 15. avgusta trebalo da peva

  • 24
Vanna, Printskrin: Youtube/Crorec

Hrvatska pop pevačica Ivana Vrdoljak Vanna naprasno je otkazala koncert koji je u sredu, 15. avgusta, sa početkom u 21.30 časova, trebalo da održi u Tivtu, u Crnoj Gori!

Vanna je trebalo da nastupio na palubi školskog broda Mornarice Vojske Crne Gore, jedrenjaku "Jadran", a upravo on je razlog zbog kog je Vanna odustala od pojavljivanja.

Naime, hrvatski mediji stvorili su pritisak pevačici, a jedan od tamošnjih medija napisao je sledeće:

- Ne očekuje se od hrvatske pjevačice iznimnog glasa, naše "kraljice popa", da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije preduzimaju korake da se vrati oteti brod, njen nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Zaista bi bilo bizarno da hrvatska pevačica, ispred ukradenog hrvatskoj broda, peva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenuci kada valja pokazati osećaj za vreme i prostor.

Vanna, Foto: ATA Images

Podsetimo, zvanični Zagreb vrši međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj "vrati brod koji je 1991 JNA otela iz Splita".

Splitski dnevnik "Slobodna Dalmacija" već 2013. godine objavio je kako je jedrenjak JRM "1990. otela iz njegove matične luke Split" i da od 2006. pripada Mornarici Vojske Crne Gore.

- Premda nikad u istoriji nisu izgradili doslovni nijedan brod, bilo vojni, bilo trgovački, Crnogorci, za razliku od Hrvata, znaju da se diče pomorskom istorijom i slavnim brodovima. Makar ta istorija i brodovi ‘nisu’ baš njihovi - pisala je tada "Slobodna Dalmacija".

Brod "Jadran", Foto: Shutterstock

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган Требиње

    15. avgust 2018 | 14:46

    Јадран је брод који је поринут 1931. у Хамбургу за потребе југословенске краљевске морнарице.Припадао је оној држави коју Хрвати називају тамница народа.Држави коју су бездушно рушили и чије становнике су убијали.И сада брод њихов.Па стварно Хрвати много је и ако је од вас

  • Ja

    15. avgust 2018 | 12:23

    Kazu da Crnogorci nisu izgradili ni jedan brod, a sta se onda radilo u brodogradilistu u Bijeloj?

  • Miks

    15. avgust 2018 | 12:25

    Zovite nas Srbe mi pevamo gde god treba i ne treba bez blama....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA