NASLEDNIK NAJŽEŠĆEG MOMKA BIVŠE JUGE: Da li je ovo novi Mate Parlov? (VIDEO)

Hrvatski bokser Filip Hrgović, prvi je sa ovih prostora koji se okitio titulom prvaka Evrope, posle legendarnog Mate Parlova

  • 8

Bokser Filip Hrgović prvi je Hrvat od legendarnog Mate Parlova koji je osvojio titulu amaterskog prvaka Evrope. Hrvatska ga vidi kao njegovog legitimnog naslova, od njega očekuje da iz Rija donese zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, dok Hrgović skromno ističe da mu još mnogo medalja nedostaje kako bi mogao da se meri s legendom jugoslovenskog i hrvatskog boksa.

>>> BIO JE NAJŽEŠĆI MOMAK BIVŠE JUGE: Ono što je rekao o nacionalizmu pokazuje koliko je MRŽNJA GLUPA stvar! (VIDEO)

>>> NOKAUT VEKA: Zbog ovog boks meča drhtala je cela Jugoslavija! (VIDEO)

- Nisam još nasledio Parlova, ali sam na dobrom putu. Moraću da osvojim još dosta odličja da bih bio uz rame uz rame sa legendom - prenela je Hina Hrgovićeve reči.

Hrgović je u subotu osvojio titulu evropskog prvaka u superteškoj kategoriji, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u bugarskom Samokovu pobedio Nemca Florijana Šulca jednoglasnom odlukom sudija sa 3:0.

- Moja realnost i moj život je u dvorani, s mojim trenerom, s kojim se već deset godina znojim. Moja realnost je moja porodica koja već deset godina živi za mene i moj uspeh i sve to stresno proživljava - rekao je Hrgović.

Printskrin: Youtube/Filip Hrgovic Printskrin: Youtube/Filip Hrgovic

Trener Leonard Pijetraj smatra da Hrgović već sada može biti svetski prvak i olimpijski šampion, što Hrvatska i očekuje od njega u Rio de Žaneiru 2016. godine.

- On nije normalan. On sad može da bude prvak sveta i olimpijski pobednik, a mislim da za dva meseca može biti i profesionalni prvak sveta. Međutim, neću mu stavljati taj teret. Nemojte pitati kad će u profesionalce. To je sad samo iluzija. Za njega sad postoji samo svetsko prvenstvo koje je za mesec i po dana - naveo je Pijetraj.

Pogledajte i kompilaciju snimaka na kojima je terorisao protivnike, kao i dokumentarni film o njemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    18. avgust 2015 | 08:56

    Bez potcenjivanja,al jedan je mate.

  • Lazarev Grad

    18. avgust 2015 | 11:01

    Nazalos ne moze niko da nesledi Matea on je bio bokser Jugoslavije i bio je popularan u svim republikama ustajalo se nocu u 3h 4h da se gleda Mate jugoslavija je imala 20miliona ljudi a hrvatsk daj boze 4.... Jugoslavija je navijala za Matea velika je to zemlja bila....

  • Čika zuba ;)

    18. avgust 2015 | 13:52

    Bez potcenjivanja... Srbi bi ga u ringu otresli ko slinu... :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA