≫ 

Španija deluje sve moćnije: Furija preslišala Argentinu za tugu Brazila!

Gasol i družina u četvrtfinale idu sa drugog mesta i igraće protiv Francuske

  • 0

Posle "tesnih" poraza od Hrvatske i Brazila na startu turnira, košarkaši Španije digli su formu i u naredna tri meča u grupi zabeležili tri autoritativne pobede, dovoljne, naravno, za plasman u četvrtfinale. 

"Furija" je, nakon Nigerije i Litvanije, savladala i Argentinu, rezultatom 92:73 i tako sebi obezbedila sigurno drugo mesto u grupi, a Argentince poslali na četvrto. To je trenutna situacija, jer će se konačan poredak ove jako neizvesne grupe znati tek pošto meč odigraju Litvanija i Hrvatska.

Ono što je jedino sigurno posle pobede Španije - Brazil je eliminisan i neće igrati četvrtfinale, a aktuelni evropski prvak je "zacementirao" drugo mesto i igraće sa Francuskom za polufinale.

U borbi za plasman i raspored tek sledi drama: jer, ukoliko Hrvati pobede - biće prvi i igraće protiv Srbije u četvrtfinalu. To isto važi i za Litvance. Ukoliko, ipak, "kockasti" izgube, pašće na četvrtu poziciju i igraće protiv Amerikanaca.

No, pozabavimo se ovde Španijom i njihovom sve boljom igrom.

Od samog starta ekipa Serđa Skariola je dominirala u oba pravca. Prednost "furije" rasla je iz minuta u minut zahvaljujući odličnoj spoljnoj igri i, naravno, maestralnom Gasolu za koga Skola i ostali nisu imali rešenje.

Najdominantniji igrač Španije meč je završio sa 19 poena, ali je najefikasniji ovoga puta bio "probuđeni" Rudi Fernandez sa 23.

Prednost Španaca išla je i preko 20 poena.

Argentinci, predvođeni Laprovitolom (21p) i Đinobilijem (16), sve što su uspeli je da "istope" minus do blizu granice od deset poena, ali to je bilo sve od njihovog otpora favorizovanom rivalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA