Italija krade Srbiji selektora koji je bio želja FSS-a?

Karlo Anćeloti prvi je pik za klupu Azura nakon debakla koji su doživeli u baražu posle koga neće igrati na Mundijalu posle 60 godina

  • 6

Fudbalski savez Italije započeo je pregovore sa Karlom Anćelotijem oko preuzimanja klupe Azura, uprkos tome što sadašnji selektor Ðanpjero Ventura još nije smenjen posle eliminacije od Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo.

>>> Italija besna na selektora zbog ispadanja, a još više zbog onoga što je uradio posle poniženja sa Šveđanima!

Prvi čovek Saveza Karlo Tavekio veruje da je nekadašnji reprezentativac, osvajač tri titule Lige šampiona u trenerskoj karijeri (dve sa Milanom i jednu sa Realom), pravo rešenje nakon debakla, piše italijanski Premijum Sport.

Anćeloti je bez angažmana otkad je u septembru napustio minhenski Bajern i prvi je kandidat da debituje na klupi Italije u martu naredne godine u prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Argentine.

Za sredu je zakazan sastanak između Fudbalskog saveza Italije i Venture u Rimu gde bi bivši trener Torina trebalo da bude razrešen sa dužnosti.

Za sada Anćeloti ima prednost ispred trenera Zenita Roberta Manćinija i selektora mlade reprezentacije Luiđija Di Bjađa.

Podsetimo, pre nekoliko dana se pominjalo i da je Anćeloti jedan od kandidata za selektora Srbije, a prema našim informacijama pojedini članovi FSS-a došli su na ideju da slavnom Italijanu ponude posao selektora.

Međutim, ukoliko bi i postojale šanse da Anćeloti preuzme Orlove, malo je verovatno da Srbija može da se takmiči sa Italijom u borbi za njegov potpis.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA