PRODAJEM STOLICU SA MAKSIMIRSKOG LOMA 1990: Navijač Zvezde stavio na aukciju predmet koji mu je sačuvao život! (FOTO)

Svašta ljudi stavljaju na internet aukcije, ali jedan navijač Zvezde napravio je neočekivan potez

  • 27

Na sajtu Kupujemprodajem.com, jedan stariji navijač Crvene zvezde postavio je na aukciju polomljeni naslon stolice sa stadiona Maksimir, koji je odvaljen tokom nereda na utakmici Dinamo - Crvena zvezda.

Taj meč mnogi su označili kao simbolični i definitivni pokazatelj raspada SFRJ, kada se sa policijom sukobio čak i Zvonimir Boban, a kada je fudbal bio u 10. planu.

S obzirom na pozitivne ocene koje prodavac pod imenom Miodrag ima na ovom sajtu, radi se o pouzdanom korisniku koji nema nijednu negativnu ocenu uz 583 uspešne i pozitivno ocenjene prodaje, pa je teško posumnjati u verodostojnost njegove priče, objavljene uz oglas, što se ne viđa često.

- Toga dana 13. 5.1990. godine, još kao pitomac Vojne Gimnazije u Zagrebu, otišao sam sa drugarima na sever nekoliko sati pre početka utakmice. Prvo je preleteo sladoled ka nama od strane navijača Dinama koji su bili smešteni takođe na severnoj tribini, ali iznad nas i odvojeni nekakvim limenim pločama.

Preletela je i plastična flaša, tamo i nazad. Delije su počele da lupaju po onim limenim pločama, a one su postepeno popuštale. Grupa navijača Dinama je nekako uspela da napusti taj deo tribine iznad nas i mi smo ovladali celom severnom tribinom. Sa istoka i zapada su počeli da nas gađaju kamenjem. Od svog tog adrenalina kidali smo ta sedišta malo iz obesti, ali i da se zaštitimo od kamenja kojim su nas gađali.

Foto: Kupujemprodajem.com

U svom tom metežu napustili smo stadion Maksimir, prvo dok se nije otključala kapija zaklanjajući se se iza povećeg drveta nas dvadesetak (lično braneći se ovim sedištem od kamenica koje su i dalje padale sa zapadne tribine), a nakon toga i od navijača Dinama koji su ostali van stadiona. . . Sedište je prokrijumčareno ispod jakne do sobe, pa nakon toga i do kuće mojih roditelja. Sve ove godine je putovalo gde god da sam službovao (Priština, Niš, Užice, Apatin i sada je u Subotici) kao draga uspomena... Verujem da je jedino sa tog događaja - napisao je Miodrag o stolici koja je sada procenjena na 24.000 dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina je

    20. mart 2018 | 21:20

    Sjecam se jedne izjave navijaca dinama koji je dao posle te guzve na maksimiru..imali smo srece da nam nisu dosli grobari..sa njima nikada nismo mogli..delije mlatimo od kako znamo za sebe...doakz da su grobari uvjek bili najaca navijacka armija...

  • don

    20. mart 2018 | 19:45

    laz. na sjeveru su bili bbb,a na jugu delije dolje,a simpatizeri dinama plus dio armade gore. nisi bio na tekmi

  • tajson

    20. mart 2018 | 19:54

    Bio u vojsci u kasarni Lucko a toga dana na maksimiru i takodje jedva ziv ostao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA