Koliko je novca Vladan Milojević doneo Zvezdi za samo jednu sezonu?

Ukoliko bude potpisao novi ugovor, čemu se nadaju svi navijači crveno-belih, zaslužiće svaki cent iz ugovora

  • 9

Pitanje svih pitanja na Marakani posle osvajanja titule jeste ostaje li Vladan Milojević na klupi Crvene zvezde. O tome je i on sam pričao pred konferenciju protiv Spartaka iz Subotice, i navijačima sasvim sigurno ne deluje obećavajuće njegovo izlaganje.

Očekivano je zašto svi navijači Zvezde s nestrpljenjem čekaju da Milojević stavi paraf na novi ugovor, jer je klub vodio do najuspešnije sezone u poslednjih 25 godina!

Toliko dugo je Zvezda čekala proleće, a 10 godina samo grupnu fazu. Malo ko je bio optimista kada je počela sezona, ali je predanim radom Milojević napravio fantastičan uspeh i podario je navijačima Zvezde mnogo radosti, koja je krunisana titulom.

Sa druge strane, rukovodstvu kluba je ostavio bogatiju kasu, jer je Zvezda samo od rezultata u Ligi Evrope zaradila 5.4 miliona evra. Takođe, prema rečima Zvezdana Terzića, prihod od ulaznica samo tokom jeseni bio je 2.5 miliona evra, a uz prihod od TV prava i prodaje karata za meč protiv CSKA može se očekivati da je okvirno ta cifran oko 3.5 miliona evra (prihod od TV prava je 600.000 do 800.000 evra).

Tokom zime su prodati Ričmond Boaći u Điangsu Saning iz Kine za 5,5 miliona evra i Gelor Kanga za milion evra u Spartu iz Praga. Za njih ne mogu sve zasluge da idu Milojeviću, već i ljudima koji su ih doveli, realizovali transfer, kao i prethodnom treneru Miodragu Božoviću, pod čijom su palicom takođe igrali.

Ričmond Boaći i Gelor Kanga na Večitom derbiju; Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ipak, i Milojević ima ogromne zasluge, jer su zahvaljujući ulasku u Ligu Evrope Boaći i Kanga bili u najboljem mogućem "izlogu za prodaju" i cena im je zbog toga porasla.

Prave finansijske zasluge Milojevića moći će da se vide nakon transfera igrača koji su dovedeni i koji su igrali tokom njegovog mandata. Cena Pešića, Bena, Jovičića, Radonjića, Vujadina Savića, Krstičića, Rodića, Stojkovića, Babića... višestruko će da skoči posle sjajne sezone.

Pešić je plaćen 750.000, sada vredi nekoliko miliona, Ben je plaćen 500.000 evra, koliko i Jovičić, a takođe im je vrednost sada sigurno veća, obeštećenje je plaćeno i za mladog Babića, od čije prodaje kao jednog od najperspektivnijih štopera u svojoj generaciji, mogu da se zarade milioni.

Aleksandar Pešić je bio najbolji strelac ekipe sa 29 golova u tekućoj sezoni; Foto: Crvenazvezdafk.com

Milojević je faktički na Marakani sve što dodirne pretvarao u zlato. Ali to su videli i drugi klubovi, koji žele da iskoriste to što mu ističe ugovor na leto, a finansijski mogu da mu da ponude bolje uslove od crveno-belih.

Prva vest koja se pojavila o navodnom Milojevićevom produženju ugovora donela je informaciju da bi mu plata bila između 400.000 i 480.000 evra.

Ovo je za uslove u Srbiji odlična plata, ali kada se pogledaju cifre iznad, koje je doneo u Zvezdinu kasu, ona nije ni dvadeseti deo svega toga. Milojević verovatno može da dobije i ugovor sa sedam cifara, a očigledno ima i određene svoje uslove, i što se tiče finansija, ali i kada su u pitanju garancije oko pojačanja i tima, jer kako je sam rekao na konferenciji, nigde nije ostao ako nije svestan da neke stvari ne mogu da se ostvare.

Navijači Zvezde samo mogu da se nadaju da će Milojević na kraju ipak produžiti ugovor.

VIDEO: Vladan Milojević "otvorio dušu" o novom ugovoru sa Zvezdom

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. maj 2018 | 15:51

    Samo prodaja prodaja i prodaja...daj da zadrzimo tim jednom bar dve sezone? Ne 7 godina nego dve godine!

  • Zvezdas

    4. maj 2018 | 17:14

    Hvala Milojeviću pravi si šampion zahvalni su ti svi zvezdasi!

  • Ja...RS

    4. maj 2018 | 16:19

    Zasto mijenjati nesto sto je dobro,Milojevica obavezno zadrzati uz primamljivu cifru i dovesti jos koje jace pojacanje a pare ce same da dodju kvalitetnom igrom,zasto ne bi bili opet u vrhu Evropskog i svjetskog klupskog fudbala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA