≫ 

Pešić preuzima Zvezdu? Legendarni trener obavio razgovor sa Čovićem posle kog je Radonjić napustio klub

Proslavljeni trener bi po treći put u karijeri mogao da preuzme crveno-bele

  • 45
Foto: Marko Todorović

Posle četiri godine i devet titula, Dejan Radonjić je i zvanično završio svoju uspešnu epizodu u Crvenoj zvezdi.

Iskusni Crnogorac rekao je da nije bilo lako da donese odluku da ne produži ugovor sa crveno-belima, a u klubu su počeli da rade na pronalaženju novog trenera.

To bi mogao da bude Svetislav Pešić, koji je, kako saznajemo, u subotu, u prepodnevnim časovima, bio na sastanku sa predsednikom kluba Nebojšom Čoviću u "Basketlendu" na Čukarici.

Čović je u petak, gostujući u Jutanjem programu TV Pink, najavio veliku rekonstrukciju, i već tada je moglo da se nasluti da će doći do promene na klupi.

- Znači, velika je rekonstrukcija je u pitanju, hrabra rekonstrukcija po svim osnovama, igračkim i u stručnom štabu. Niko nema pravo da se izdigne iznad kluba, pa ni predsednik kluba, jer svi ćemo jednog dana otići, a Crvena zvezda je nešto što ostaje - poručio je Čović.

Pešić je već vodio Zvezdu u dva navrata, u sezoni 2008/2009 a potom i 2011/2012.

Foto: Marko Todorović

U drugom mandatu je sa ekipom prošao finalnu seriju Superlige Srbije u kojoj je poražena od Partizana, osvojila je 10. mesto u Jadranskoj ligi, a od "crno-belih" je izgubila i u finalu Kupa Srbije. Po odlasku, u zajedničkom saopštenju sa klubom naveo je veći angažman sa reprezentacijom Nemačke, koju je tada vodio kao selektor.

Sa uspehom je vodio minhenski Bajern, da bi mesto prepustio Aleksandru Đorđeviću. Tada je najavio da se makar na neko vreme povlači iz trenerskog posla zbog zdravlja i brojnih operacija.

Postavlja se i pitanje da li će Pešić prihvatiti da radi u Zvezdi sa značajno manjom platu u odnosu na onu koju je imao u Bajernu.

Osim minhenskog i beogradskog kluba, u karijeri je vodio Bosnu, Albu, Keln, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Dinamo Moskvu i Valensiju. Kao selektor je, osim Nemačke, vodio najpre juniore Jugoslavije, da bi 2002. godine sa seniorima osvojio Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu, a godinu dana ranije osvojio i Evropu u Turskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA