≫ 

Pelikansi razmontirali NBA šampiona, Hjuston vratio brejk Džezerima! (FOTO) (VIDEO)

Nju Orlens posle ubedljive pobede može da iznenadi Voriorse u četvrtom meču

  • 0

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa u trećem meču polufinala Zapada, na svom parketu, savladali su Golden Stejt Voriorse 119:100 i tako smanjili rezultat u seriji na 2:1.

>>>Kralj Džejms pokorio Toronto monstruoznom partijom: Poigravao se sa čuvarima nemogućim šutevima (VIDEO)

Več od starta susreta Pelikansi su pokazali da neće dozvoliti "metlu" i iznenađenje na svom parketu. Tako je već u prvoj deonici, posle serije od 10:0 došli do 30:21, na kraju četvrtine.

Da Voriorsi, sa druge strane, nisu imali raspoloženog Kleja Tompsona, koji je u tom kvartalu ubacio 20 od 35 poena, meč bi, verovatno, već bio prelomljen u drugoj četvrtini.

Ipak, prelomeni momenti meča viđeni su kada se došlo sa odmora. Pelikansi u u tom delu susreta stigli do 25 poena prednost, koju je započela serija od 10:2. Do kraja, aktuelni NBA šampion samo je uspeo da donekle, ublaži visok poraz.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe, bio je centar Entoni Dejvis, koji je meč završio sa 33 poena, 18 skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Pratio ga je Džru Holidej sa 21 poenom, dok je Režon Rondo upisao čak 21 asistenciju, uz 10 skokova i četiri poena. Nikola Mirotić upisao je 16 poena i 13 skokova.

Sa druge strane,  Klej Tompson je imao 26 poena i sedam skokova, Kevin Durent je upisao 22 poena, Stef Kari je uz 19 poena.

Da podsetimo, naredni meč na programu je u nedelju od 21:30 po našem vremenu, takođe u Nju Orleansu, posle čega se serija vraća u Ouklend.

NBA zvezde se nisu naigrale košarke; Foto: Tanjug/AP
Pelikansima je sve polazilo za rukom; Foto: Tanjug/AP

U drugom susretu odigranom u noći izmeđupetka i subote, pobedili su Jutu na gostovanju 113:92 i tako vratili brejk i prednost od 2:1 u polufinalnoj seriji Zapada.

Tim iz Teksasa silovito je krenuo od samog početka što 39 koševa za samo 12 minuta i pokazuje. U jednom momentu prednost je iznosila i plus 22 poena, pa je bilo jasno da Raketama gostovanje u Juti i te kako prija.

Tako su i pored toga što su Džezeri sredinom 2. četvrtine prišli na "samo" plus 15 brzo dodali glas pa je do poluvremena bilo 70:40.

Do kraja, trener Majk D Antoni odlučio je da nosioce igre odmori pa su košarkaši Jute uspeli da ublaže poraz.

Kod Roketsa, Džejms Harden postigao je 25 poena i 12 asistencija, isti broj poena ubacio je Erik Gordon, dok je Kris Pol dodao 15 poena.

Sa druge strane, Rojs O'Nil je bio najefikasniji sa 17 poena, Alek Bruks je dodao 14 poena,  Rudi Gober imao je 12, dok je Donovan Mičel ubacio "samo" 10 poena.

Sledeći meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka u 2 sata ujutru po našem vremenu.

VIDEO: Bogdan Bogdanović otkrio najveću istinu NBA lige

Atraktivno zakucavanje Gobera; Foto: Tanjug/AP
Mičel je bio potpuno neutralisan na ovom meču; Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA