≫ 

Orlovi naoštrili kandže pred Rusiju: Het-trik Mitrovića, Srbija deluje moćno za Mundijal (VIDEO) (FOTO)

Naš tim je slavio sa 5:1 u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Boliviju sa 5:1 u poslednjoj proveri pred Mundijal u Rusiji! Briljirali su Orlovi na ovoj utakmici u Gracu i pokazali su da spremno čekaju start Svetskog prvenstva i prvi meč protiv Kostarike 17. juna!

Aleksandar Mitrović je postigao het-trik i pokazao da je u vrhunskoj formi, koja traje poslednjih 6 meseci od kako je prešao u pozajmicu u Fulam, koji je uveo u Premijer ligu.

Branislav Ivanović je na ovom meču zabeležio svoj 103. nastup, čime je izjednačio rekord Dejana Stankovića, pa bi na Mundijalu mogao i da postane rekorder Srbije po broju nastupa u nacionalnom timu.

Slavlje Branislava Ivanovića posle gola; Foto: MN Press

Bane je rekordni nastup ovekovečio i fenomenalnim golom, posle akcije u stilu Brazilaca, nakon Mitrovićeve asistencije makazicama, a zatim je imao i neobičnu proslavu.

Jedan gol dao je i Adem Ljajić, koji se istakao i sa dve asistencije. Jednu asistenciju upisao je i Dušan Tadić.

Tadić je bio među najboljim asistentima u kvalifikacijama, a kvota da će imati najviše asistencija na SP je čak 100, dok su favoriti Grizman, Silva i Pogba s kvotom 15. Pogledjate sve MOZZART kvote za najboljeg asistenta Mundijala.

Dušan Tadić se ponovo istakao asistencijom na utakmici Srbije; Foto: MN Press

SRBIJA - BOLIVIJA 5:1

(Mitrović 4, 23, 68, Ljajić 19, Ivanović 42 - Kampos 48)

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Matić (Milivojević 45), Tadić, Milinković Savić, Ljajić, Kostić, Mitrović.

BOLIVIJA: Lampe, Anez, Hoakin, Beharano, Arse, Savedra, Kampos, Hustinijano, Raldes, Sančez, Sagredo, Viskara.

Za razliku od bledog izdanja protiv Čilea, utisak koji su Orlovi ostavili protiv Bolivije uliva nadu pred početak Svetskog prvenstva u Rusiji

Od samog starta se videlo da naš tim igra sa više žara, a takođe i da im Bolivijci ne mogu parirati kvalitetom. Posle uvodne pretnje Mitrovića u ranoj fazi meča, ubrzo je na semaforu već bilo 1:0. Gol je postigao upravo Mitrović, koji je zatresao mrežu glavom posle dobrog centaršuta Ljajića iz kornera.

Mitrovićev šut glavom za 1:0 na meču Srbija - Bolivija; Foto: MN Press

Naš tim je nastavio da igra ofanzivnije, imao je nekoliko pretnji, a u 19. minutu je bilo 2:0, a ovoga puta je strelac bio Adem Ljajić, posle sjajne akcije koju je pokrenuo Bane Ivanović, koji je uposlio Tadića, ovaj je zavrnuo na peterac, odakle je Ljajić matirao golmana Bolivije.

Adem Ljajić i Aleksandar Mitrović čestitaju jedan drugom na utakmici Srbija - Bolivija; Foto: MN Press

Samo nekoliko minuta kasnije bilo je 3:0, i ponovo je Mitrović bio strelac, kada je pocepao mrežu rivala čim je izašao 1 na 1 sa golmanom Bolivije, nakon što ga je Ljajić "spojio" sa golom.

Mogao je pred kraj poluvremena i Matić da se upiše u listu strelaca, ali je pogodio prečku posle kornera.

Ono što on nije uspeo, jeste Bane Ivanović u 42. minutu i tako krunisao rekordni 103. nastup, kojim se izjednačio sa Dejanom Stankovićem na 1. mestu po broju mečeva u nacionalnom dresu.

Branislav Ivanović prima čestitke Filipa Kostića na svom 13. golu za reprezentaciju; Foto: MN Press

Bila je to akcija u stilu Brazilaca, jer je lopta sve vreme bila u vazduhu, da bi na kraju Mitrović makazicama prebacio na drugu stativu, odakle je Ivanović uhvatio volej i zakucao u mrežu protivnika.

VIDEO: Mitrović održao reč

Rezultatom 4:0 završeno je prvo poluvreme, a Bolivijci su željni da poprave utisak krenuli drugo.

Počeli su agresivnije i odmah na startu su dali utešni gol. Postigao ga je Kampos, koji je iskoristio to što je veliki broj naših defanzivnih igrača krenuo u napad posle prekida. Pozadi je ostao Dušan Tadić, koga je on uspeo da se oslobodi, a zatim i da plasira loptu iza leđa Stojkovića.

Petarda je pukla u 68. minutu, kada je Aleksandar Mitrović postigao fenomanalan gol šutem sa 20 metara. Pogodio je same rašlje golmana Bolivije i tako upotpunio het-trik i postavio konačan rezultat.

Mogla je Srbija kasnije još ubedljivije da slavi, ali je nekoliko dobrih šansi propušteno u nastavku meča, kada su u igru ušli i neki od rezervista.

VIDEO: Dolazak fudbalera Srbije pred meč sa Bolivijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Guru

    9. jun 2018 | 19:27

    Brzo ste zaboravili 20.6.2015 Srbija je prvak sveta u fudbalu. Pobedili Brazil , a patriote ? Dosta bre , dajte malo pozitivno , samo jako , I David je ubio Golijata , Sta ste se predali I kome ? Bravo Srbija , ajmo zajedno I slozno.⚽⚽⚽⚽⚽

  • Guru

    9. jun 2018 | 18:31

    Koji ste vi negativci , fuj !!! Nista vam ne valja , tzv "fudbalski selektori ispred zadruge"' Srbija bre !!!! Bravo momci , bravo svi.

  • Evo Tigana

    9. jun 2018 | 19:41

    Ovaj Grujić veze nema, totalno van forme i ne mogu da verujem da u timu nije bilo mesta za Gaćinovića koji je bolji u svim segmentima od Grujića!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA