Zovu ga Hrvat sa Hitlerovim brkovima, a ratni zapovednik je poznat i po ustaškim govorima. I danas je branio "Za dom spremni" (VIDEO)

Ratni zapovednik Skejo svoje govore redovno završava ustaškim pozdravom "Za dom", a okupljeni HOS-ovci mu gromoglasno odgovaraju "spremni". I tako tri puta

  • 18

Burno jutro na hrvatskoj političkoj sceni obeležilo je konačno uklanjanje sporne spomen ploče HOS-a sa ustaškim pokličom "za dom spremni" u Jasenovcu, što je proteklo bez incidenata, ali su HOS-ovci ipak uspeli da iznenade predstavnike vlasti tako što su sa današnjim datumom zvanično registrovali taj poklič. Na današnjoj konferenciji za štampu posebno se izdvojio govor ratnog zapovednika HOS-a devedesetih godina, Marka Skeja.

PRIVEDEN RATNI KOMANDANT: Marko Skejo marširao Kninom uz "Za dom spremni" (VIDEO)

U trenucima dok je ploča skidana predstavnici HOS-a su održavali vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je, između ostalog, rečeno da svedoče da je ploča uzrokovala podele u društvu, što je bacilo senku na njen značaj, izražavanje saosećanja sa porodicama poginulih, te da od hrvatske vlade očekuju da ih zaštiti od političkih nadmetanja i dovođenja u kontakt koji šteti Hrvatskoj.

Izražena je nada da će vlada rešiti problem spomen ploče i istovremeno potvrdili da na njoj ostaje grb i sporni ustaški poklič.

Printskrin: Youtube/Studio Kr100

- "Za dom spremni" ima pasoš i ličnu kartu. HOS (Hrvatske oružane snage) je prezime, a ZDS (Za dom spremni) je ime. Pod tim znakom su se hrvatska deca borila. On je legitiman od prvog dana, a najsvetiji znak "Za dom spremni" se nije mogao uništiti. Mi bismo bili najveće ništarije da smo to dopustili - izjavio je danas ratni zapovednik HOS-a devedesetih godina Marko Skejo, Splićanin koga i hrvatski mediji označavaju kao dežurnog ustašu, ali i kriminalca.

Povodom uklanjanja ploče sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" iz Jasenovca, Skejo je na konferenciji za novinare HOS rekao da nije srećan zbog uklanjanja te ploče i poručio: "Vi koji uživate slobodu hrvatskog naroda, vidim da pod ručnom i na kumplungu ne cenite te Hrvate koji se ustaše i daše život za domovinu".

- Jasenovac je Hrvatska. Ti momci su dali za Jasenovac svoje živote, ne vidim razloga da ta ploča tu ne ostane. A u Vukovaru stoje ćilirični spomenici koji su bili upereni protiv Hrvatske. Pozdravljam vas sa starim hrvatskim pozdravom "Bog i Hrvati i za dom spremni" - rekao je Skejo, prenosi Index.hr.

U tekstu o ovom Hrvatu sa "Hitlerovim brkovima", ovaj portal ga je nazvao ratnim zapovednikom, dežurnim ustašom i osuđenikom za privredni kriminal.

Foto: Facebook/Hrvatska uživo

- Skejo je poznat po tome što je 2016. godine, na 25. godišnjici IX. bojne HOS-a u Splitu izjavio kako je pozdrav 'Za dom spremni' "čist kao suza i treba ga zaštititi zakonom". Upravo zbog tog je pozdrava u više navrata privođen u policijsku stanicu - navodi portal.

Na snimcima koji se mogu pronaći na Jujtjub kanalu, Skejo paradira u ustaškoj uniformi, a kolona na pitanje "Ko smo mi", odgovara "Mi smo ustaše!". Posebno je ponosan na svoje brkove.

Ratni zapovednik Skejo svoje govore redovno završava ustaškim pozdravom "Za dom", a okupljeni HOS-ovci mu gromoglasno odgovaraju "spremni". I tako tri puta.

Kako navodi Index.hr, Skejo je u aprilu 2015. osuđen na godinu dana zatvora uslovno zbog privrednog kriminala u firmi "Atlas za dom".

Skejin zet je, uz to što je ukrao 432.000 kuna, osuđen i za krivotvorenje službene isprave. Ukinuta mu je i uslovna presuda od šest meseci zatvora zbog bespravne gradnje.

Printksin: Youtube/Antifa Šibenik

Inače, Marko Skejo je član Hrvatske čiste stranke prava (HČSP). Smatra da je Ante Pavelić bio "najveći sin hrvatskog naroda" i da je "u datim istorijskim okolnostima činio najbolje što je mogao za hrvatsku državu".

Na pitanje što je s logorima - Jasenovcem i Gradiškom, Skejo je odgovorio: "Nisu to bili logori, nego bolnice otvorenog tipa u kojima su stradali samo dokazani neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    7. septembar 2017 | 17:50

    Pogledajte te likove i frikove,u hrvatskoj, u 21 veku,ahahahahahahahahaaha..

  • Cika Velja

    7. septembar 2017 | 21:20

    Eto vam gospodo Hrvati razlog zasto Srbi nisu napali vas,nego su se od vas branili!!! U 21. veku imate coveka koji pokusava i da fizicki lici na Hitlera,a jos pokusavate da se napravite zrtvom!? Vi i jeste zrtve,ali ludila zvanog naci-fasizam!!!

  • saša

    7. septembar 2017 | 17:03

    ajte više krenite jel stvarno mislite da se vas neko plaši šako jada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA