≫ 

Jehovini svedoci iz Rusije progovorili kako ih je mučila policija: Tuku nas, dave kesom, a na kraju koriste i elektrošokove (VIDEO)

Vladimir Putin nazvao je optužbe o progonjenju Jehovinih svedoka "čistom glupošću"

  • 38

Jehovini svedoci iz ruskog grada Surguta ispričali su za BBC kako ih je ruska policija mučila samo zbog njihovih verskih stavova.

Naime, ruski Vrhovni sud je 2017. godine zabranio delovanje te verske zajednice i proglasio je ekstremističkom. Nakon te odluke, na desetke Jehovinih svedoka uhapšeno je širom zemlje.

Zvaničnici grada Surguta u početku su poricali izveštaje o mučenju, a sada tvrde kako će ipak istražiti celu situaciju. Predsednik Vladimir Putin nazvao je optužbe o progonjenju Jehovinih svedoka "čistom glupošću" i zatražio od Vrhovnog suda da se pojasni primenjivanje novog zakona.

Evgeniju Kairjaku policija je prvo pretresla stan, a zatim je počela da ga muči. Pokazao je ožiljke na nogama koji su ostali jer su policajci koristili elektrošokove.

- Stavili su mi kesu na glavu, a onda su počeli da me guše - rekao je Evgenij Kairjak.

On je dodao da su mu doveli muškarce sa maskama na licu.

- Ispitivali su me 12 sati o mojoj veri. Dva puta su me odveli muškarci koji su nosili maske. Tukli su me i koristili elektrošokove. Mislio sam da će me ubiti jer su pretili i meni i mojoj porodici. Kada su počeli da me dave i kada više nisam mogao da dišem, pitali su me hoću li im sada sve reći - ispričao je Artjom Kim.

Grupa momaka muči mačku UZNEMIRUJUĆI VIDEO

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zile

    6. mart 2019 | 07:50

    Dobro poznajem Jehovine svedoke.Oni nece da lazu.

  • Косингас

    6. mart 2019 | 07:59

    Е, тако ради права држава!

  • Ђура

    6. mart 2019 | 07:56

    И треба,то није никаква вера,то је секта,врбују лаковерне људе.И код нас свечано обучени по двојица иду од врата до врата,називају себе мисионарима,на знам шта хоће.Русија као и Србија су Православне,поштују и друге вере,али не и секте.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA