≫ 

Kako je zbog "frke" oko 5 dolara nastao "Plejboj", jedan od najvažnijih časopisa na svetu

Hju Hefner preminuo je u 91. godini, a ostaće upamćen kao jedan od najuspešnijih ljudi u svetu biznisa

  • 1

Svoju karijeru u svetu časopisa započeo je u poznatom magazinu Esquire gde je njegov posao bio pisanje tekstova za reklame i objavljivanje.

Hju Hefner, legendarni osnivač Plejboja preminuo u 91. godini

Aleksandra je knjigama pokušala da ubedi sve žene sveta da njihov "Gospodin Savršeni" postoji, a Beograd je baš zbog toga neće zaboraviti (FOTO)

Draga Mašin je bila najomraženija sprska kraljica zbog svojih skandala: Čuvala je svoju najbolniju tajnu, a onda je doživela tragičan kraj

Tu je ostao do januara 1952. godine kada je odlučio da ode jer nije dobio povišicu od 5 dolara! Vođen željom za uspehom odlučio je da osnuje svoj časopis. 1953. godine založio je nameštaj, uzeo hipoteku i kredit od 600 dolara u banci, prikupio 8.000 dolara od sponzora od čega je 1.000 dobio od majke, i osnovao Plejboj.

Foto: Tanjug/AP

Prvobitna ideja je bila da se časopis zove “Stag Party”, ali je sličan časopis već postojao. Hefner je došao na ideju da se časopis zove Plejboj i tako je i bilo. Prvi broj objavljen je u decembru 1953. godine, a naslovnicu je krasila slika Merlin Monro na kojoj je naga. Prvenac je štampan u 70 hiljada primeraka, a prodato je 54.000 primeraka. Zarađenim novcem uspeo je da pokrije troškove, a pedesetih godina časopis je postao toliko popularan da se prodavao u milionima primeraka.

A post shared by Tim (foto jerk) naszke (@naszke_images) on

Hefner je odlučio da plati 75.000 dolara kako bi bio sahranjen pored Merlin Monro, iako se veruje da je nikad nije upoznao. Ostaće upamćen po njegovom specifičnom životnom stilu i načinu života kroz koji je prodefilovalo na hiljade lepotica. Pamtićemo ga i po njegovom čuvenom motu: “Život je prekratak da biste živeli tuđe živote”.

A post shared by Playboy (@playboy) on

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA