≫ 

Uz pomoć ovog starog metoda za pripremu obroka uštedite na hiljade dinara mesečno

Ako pratite nekog influensera na Instagramu koji se bavi savetima o zdravoj ishrani, verovatno ste oduševljeni kako njegov frižider izgleda

  • 0

Fotografije prelepo sređenih frižidera i spakovane hrane možemo da vidimo i na Instagramu i na Facebooku, a ne možemo da prestanemo da se divimo namirnicama sređenim po boji i složenim u teglama različitih veličina.

Uz ovaj jednostavan trik proverite da li su jaja sveža – a tu su i druge namirnice

Metod "tegla" je osvojio društvene mreže zbog načina na koji se hrana skladišti i čuva, ali i zbog toga što frižider izgleda organizovanije. Ovaj metod nije samo za one koji krstare društvenim mrežama, već za svakoga ko želi da se hrani zdravo i da čuva zdravlje. Uz ovaj metod uštedećete i vreme i novac za pripremu hrane.

Објава коју дели ✨M A L I K A • Y A S M I N✨ (@_malika_yasmin_) дана

Iako je čuvanje hrane u teglama zastupljeno decenijama, ovaj metod je postao popularan u poslednje vreme zahvaljujući paru Erin i Roe koji su vegani, a vratili su ovaj metod u centar pažnje prelepim fotografijama i radionicama za početnike kako bi i oni počeli da se koriste ovim metodom.

Објава коју дели M A L I K A • Y A S M I N (@_malika_yasmin_) дана

Još jedna od uticajnih ličnosti koja je vratila ovaj metod je Malika Jasmin majka dvoje dece koja je influenserka za zdrav život.

- Otkrila sam metod "tegla" na početku mog putovanja kroz velnes. Pravila sam fermentiranu hranu i čorbu od kostiju, i pakovala sam ih u tegle. Kada sam shvatila kako su dobro spakovane, počela sam da koristim tegle i za spremanje sokova, ali i za pripremu obroka. Erin i Roe su me inspirisali i sada čuvam hranu u teglama, a na taj način čuvam i novac i štedim vreme za pripremu hrane. Kao majci to mi je jako važno, objasnila je ona.

Објава коју дели M A L I K A • Y A S M I N (@_malika_yasmin_) дана

Jedan od najvećih problema porodica danas je nedostatak vremena za pripremu obroka, koji su mnogo zdraviji i pristupačniji nego kupovina hrane u restoranima brze hrane. Prema rečima ove mame, ovaj metod joj je uštedeo mnogo toga. Ukoliko i vi volite zdravo da se hranite, onda je ovaj metod pravi za vas. Uz pomoć tegli možete da pripremite obroke i za nedelju dana unapred i da ih spremite u frižider.

Zbog brzog načina života nemamo vremena da spremamo zdrave obroke svakog dana. Zbog toga izdvojte vreme i napravite obroke za nekoliko dana unapred, zatvorite ih lepo u tegle i uvek će vam biti na dohvat ruke kada krenete na posao.

Објава коју дели M A L I K A • Y A S M I N(@_malika_yasmin_) дана

Za početak vam je potrebno 10 tegli različitih veličina, a zatvarač je ključ za očuvanje svežine namirnica. Zatim nabavite različite sveže namirnice i budite kreativni u njihovoj pripremi. Kupujte namirnice unapred i to sa planom, jer Jasmin kupuje jednom nedeljno i onda sprema obroke za celu nedelju odjednom. Što je manje isečena hrana izložena vazduhu to će vam duže trajati.

Foto: Pixabay.com

Možda će vam se u momentu kada spremate hranu činiti da nema kraja pripremi, ali ćete tako uštedeti mnogo vremena u toku nedelje, jer ćete imati unapred pripremljenu hranu i nećete gubiti vreme na kuvanje.

VIDEO: Gulašijada u Srbiji

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA