Kada treba da prestanete da se šetate goli i tuširate pred decom

Onog trenutka kad dete počne da sakriva svoje telo i traži privatnost, ono na taj način šalje jasnu poruku da isto to očekuje i od vas

  • 0

Mnogi roditelji su u nedoumici da li je dobro da šetaju goli pred decom i  da li se to može u kasnijim godinama negativno odraziti na njihov psihički razvoj, odnosno na razvoj njihove seksualnosti.

Kada je pravo vreme da dete letuje samo, bez roditelja?

Ako hoćete da vam dete bude sposobno za život, ove stvari ne smete da mu radite: Čuveni psiholog dao 7 saveta roditeljima

Mišljenja su podeljena. Neki nemaju ništa protiv toga, dok sa druge strane ima onih koji smatraju ovaj čin neprimerenim. Precizan odgovor na ovo pitanje ne postoji, jer su ljudi i porodice u kojima žive različiti.

Neke su otvorenije, imaju slobodniji odnos prema telu i decu vode na nudističku plažu, dok su druge zavorenije i oblače odeću odmah posle tuširanja u kupatilu.

Printskrin: YouTube/Football TV

Kada dete počne da sakriva svoje telo traži privatnost, ono na taj način šalje jasnu poruku da to isto očekuje i od vas.

- Mislim da golu ne treba da me vidi niko osim muža i dece. Ja se pred mojim devojčicama ne krijem, mada pitanje je kakva bi situacija bila da smo dobili dečake. Sigurno bih onda imala potpuno drugačiji pristup - rekla je Keli Valas sa televizije Si-En-En, koja obrađuje nezgodne teme.

Stručnjaci smatraju da bi šesta godina u životu deteta mogla da bude prekretnica. To je period kada deca polako počinju da postavljaju granice i trude se da zaštite svoju privatnost.

Većina dece koja se do juče kupala sa svojim mlađim bratom ili sestrom više to neće želeti i odlučuje se da zatvara vrata od kupatila. Na ovaj način šalju signal da im treba privatnost i da žele da budu nezavisna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA