≫ 

Kako da spavate samo 4 sata tokom noći, a da ujutru budete odmorni kao da ste spavali 10

Živimo brzim tempom pa zbog poslovnih i drugih obaveza trpi naš organizam koji se sve manje odmara

  • 1

San je neophodan svima nama kako bi se naše telo odmorilo i regenerisalo, kako bismo mogli da obavimo sve dnevne aktivnosti, a vreme koje treba provesti u spavanju razlikuje se od osobe do osobe.

Samo jedna neprospavana noć može da uništi vaše zdravlje - a ovaj organ je najugroženiji

Neki naučnici tvrde kako je za telo najbolje da se odmara 6 do 8 sati. Na žalost, zbog sve većeg broja obaveza i radnog vremena nemamo mogućnost da ovoliko spavamo. Zbog toga neophodno je da se kvalitetno odmorimo, pa makar spavali i samo par sati.

Foto: Pixabay.com/Organizmu je neophodan san da bi se odmorio i bio spreman za svakodnevne izazove.

Jedan korisnik društvenih mreža je otkrio kako uspeva da uz samo nekoliko sati spavanja i par pauza u toku dana, da odmori i izdrži ceo dan.

- Kako bismo odmorili najvažnije nam je da bez prekida spavamo u fazi dubokog sna. Čuo sam za Metod za svakoga koji podrazumeva 3 do 4 sata spavanja i tri kratka dremanja od po 20 minuta tokom dana, pa tako spavate 4 ili 5 sati ukupno.

Podesite vreme za spavanje kako vama najviše odgovara. Jutarnji sati su mi bili izuzetno produktivni, a jeste da nisam spavao dugo, ali sam spavao bolje. Mana ovog metoda je u tome što bih se osećao kao da cele noći nisam spavao ako bih preskočio samo jedno dremanje u toku dana.

Foto: Profimedia, Wavebreak / Uz nekoliko pauza za dremanje u toku dana, uspećete da izgurate dan.

Imao sam rutinu da spavam od 22 do 2 sata ujutru, sa dremanjem od 5:40 do 6 sati, od 11:40 do 12 sati i od 16:40 do 17 sati. Prilagodite vaše spavanje ustaljenom rasporedu i videćete rezultati neće izostati.

Bio sam manje pospan nakon obroka, više sam čitao, gledao filmove, izlazio, učio, imao sam više vremena za porodicu i posao. Moj savet je da ne vozite ako ste umorni, izbegavajte kofein i slušajte vaše telo, napisao je on.

Svako od nas je jedinstven, s toga dobro razmislite pre nego se opredelite za ovu ili neku sličnu metodu. Obavezno se konsultujte sa lekarom koji je upućen u vaše zdravstveno stanje i može da proceni koliko sna vam je potrebno kako biste bili zdravi i odmorni.

(Telegraf.rs/kantantechnology.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA