Žvake vam mogu pomoći da smršate, ali samo ako ih žvaćete na ovaj način

Žvake stimulišu simpatičke nervne aktivnosti, povećavaju broj otkucaja srca i potrošnju energije, što utiče na brzinu mršavljenja

  • 2

Žvakanjem žvakaće gume dok šetate povećavate broj otkucaja srca i sagorevate više kalorija, tvrdi se u istraživanju koje su sproveli naučnici sa Univerziteta "Waseda". Studija je pokazala da žvakanje žvaka, dok se krećete ubrzava rad srca koje podstiče organizam da se kreće brže, što dovodi do dodatnog trošenja energije.

Naučnici tvrde: 2 čaše piva mogu da smanje bolove bolje od svih tableta

Osobe koje su učestvovale u istraživanju su šetale 12 metara, a tokom žvakanja žvaka njihovi otkucaji srca su bili tri puta veći. Naučnici kažu da žvakanje i vežbanje u isto vreme može pomoći ljudima da lakše smršaju.

10 skrivenih upozorenja koje će vam telo poslati ako vam otkazuju bubrezi

Ranije studije su pokazale da žvakanje ubrzava rad srca, ali ovo je prvi put da se istraživanje radi tokom fizičkih aktivnosti. Osobe koje su žvakale žvake su prešle veću rutu za isto vreme, u odnosu na one koji nisu žvakali.

Praćena je i njihova kilaža, pa je ustanovljeno da žvake pomažu u većem sagorevanju kalorija. Efekti su najviše primećeni na muškarcima srednje i treće dobi koji su imali veliku promenu u otkucajima srca.

Foto-ilustracija: Profimedia.rs / Žvake pomažu u većem sagorevanju kalorija

- Gojaznost je postala široko rasprostranjena pojava i skoro je prerasla u epidemiju. Povezana je sa drugim bolestima kao što kardiovaskularne, metaboličke, mišićno-koštane bolesti i kancer. Da bi se to sprečilo potrebno je uvesti preventivne metode i lečiti gojaznost, ukoliko je to potrebno. Žvake stimulišu simpatičke nervne aktivnosti, povećavaju broj otkucaja srca i potrošnju energije.-  kažu naučnici koji su sproveli istraživanje.

Znači ako hoćete da smršate, žvakanju žvaka dodajte neku fizičku aktivnost, kao što je lagana šetnja.

(Telegraf.rs / Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    27. maj 2018 | 14:57

    Ne koristim vec dugo zvake. Naprotiv, dok je zvacem, nenormalnu glad osetim i uvek se gojim od nje. Nije tacno da se mrsavi od zvake!

  • Kiza

    28. maj 2018 | 09:06

    Ma samo sex. Kakva setnja, zvake....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA