"Faith No More": Želimo srpsku rakiju!

Rok grupa na svom Fejsbuk nalogu ostavila poruku na srpskom jeziku: "Srbija, donosimo buku, pripremite rakiju"

  • 0

Popularni rokeri iz San Franciska, grupa "Faith No More" spremaju se za nastup na ovogodišnjem "Belgrade Calling" festivalu, a fanove su putem zvanične stranice na Fejsbuku pozvali na festival uz poruku na srpskom jeziku: "Srbija, donosimo buku, možete doneti rakiju".

Za razliku od Metalike, koja je odbila da proba srpsko nacionalno piće, rekavši da je "sranje", američki rokeri žele da ih rakija čeka odmah po dolasku u Beograd.

Osnivač i vođa benda, basista Bili Guld, u razgovoru sa organizatorima iz "Avalon produkcije" rekao je da pokušavaju da dođu i sviraju u Beogradu već pune dve decenije. 

- Beograd je ne samo jedan od mojih omiljenih gradova na celom svetu, već i mesto na kojem sam prisustvovao mnogim koncertima, pa znam koliko je vaša publika sjajna i kakva je energija na svirkama. Velika nam je čast i zadovoljstvo što konačno dolazimo u vašu prestonicu da "razvalimo" Ušće svojom muzikom - istakao je Guld.

Među vodećim zvezdama na impresivnoj listi izvođača "Belgrade Calling" festivala nalaze se trenutno najpopularnija svetska pevačica Džesi Džej, legendarni Ozi Ozborn sa gostima Slešom i Zakom Vajldom.

Program dodatno atraktivnim čine Džoni Roten i "Public Image Ltd", hip hop zvezde "Public Enemy", glamurozni rokeri "The Darknes", apsolutni hitmejker "Example" i kultni elektronski duo "Orbital".

Nove pesme u Beogradu predstaviće i "The Cult" predvođeni harizmatičnim Ianom Estburijem, te gotik metal atrakcija "Paradise Lost", blek i treš metalci "Satyricon" i "Sanatorium", kao i povratnici iz doba grandž zvuka "Ugly Kid Joe".

Festival će otvoriti beogradska grupa "S.A.R.S.", a poziv na sledeće izdanje festivala sa kolosalne bine na Ušću, 29. juna, iza ponoći, uputiće "The Sisters Of Mercy", uz koje će publika pevati "I Want More".

Ulaznice za "Belgrade Calling", koji će se održati u parku Ušće od 27. do 29. juna, prodaju se širom Srbije i regiona, ali i širom sveta na sajtovima www.tickets.rs, www.eventim.rs i www.gigstix.com. Organizatori očekuju veliki broj posetilaca iz regiona, a trenutno po prodaji ulaznica prednjače Hrvatska i Rumunija.

U prodaji su jednodnevne ulaznice po cenama od 2.990 do 4.500 dinara, dvodnevne po ceni od 5.990 dinara i trodnevne ulaznice od 7.990 dinara.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA