≫ 

Neki to rade zbog emotivnih partnera, a drugi zbog svojih predaka: Ove zvezde slave Božić 7. januara

A ima i onih koji su odluku doneli iz ljubavi prema pravoslavlju

  • 3
Božić, Dženifer Aniston, Kim Kardašijan, Naomi Kempbel Foto: Shutterstock, Tanjug/AP, Profimedia

Većina holivudskih zvezda slavi Božić po gregorijanskom kalendaru, koji se obeležava 25. decembra, dok neki od njih, kao što su glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvezda Kim Kardašijan, manekenka Naomi Kembel i glumica Dženifer Aniston, Božić slave 7. januara, prema julijanskom kalendaru.

Poznate ličnosti odlučile su da Božić slave 7. januara zbog svojih predaka, neki zbog emotivnih partnera, dok ima i onih koji gaje ljubavi prema pravoslavlju.

Naomi Kembel (49)

Ova manekenka rođena je u Londonu. Majka joj je sa Jamajke, ali oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom postala je vernik Ruske pravoslavne crkve, te sada Božić proslavlja 7. januara.

Naomi Kembel, Naomi Campbell, Met Gala Manekenka Naomi Kembl, Foto: Profimedia/Backgrid UK

Kim Kardašijan (39)

Kim je rođena u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Tačnije, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Rijaliti zvezda uvek oduševi sve kada putem Tvitera čestita Božić i onima koji ga slave prema julijanskom kalendaru, 7. januara.

Kim Kardašijan Starleta Kim Kardašijan, Foto: Guliver/

Dženifer Aniston (50)

Dženifer je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit.

Glumica je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Dzenifer Aniston Glumica Dženifer Aniston, Foto: Profimedia

Tom Henks (63)

Slavnog glumca ljubav je "naterala" da pređe u pravoslavnu veru! Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac.

Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

Tom Henks Tom Henks, Foto: AP/Tanjug

Džejms Beluši (65)

Džejms je rođen u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene.

Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

Džejms Beluši Džejms Beluši, Foto: Wikipedia/Group De Besanez

Kristijan Bejl (45)

Glumac Kristijan Bejl, jedan je od onih koji je svoju veru promenio zbog ljubavi prema manekenki sprskog porekla, Sibi (Sandre) Blažić. On je pravoslavnu veru primio nakon ženidbe sa Sibi, davne 2000. godine.

Kristijan Bejl, Sibi Blazic, supruga, Sandra Blazic Glumac Kristijan Bejl i njegova supruha manekenka srpskog porekla Sibi Blažić, Foto: Profimedia/Zuma press

Bastian Švajnštajger (35)

Osim jednog Božića,  postoje i oni koji proslavljaju oba Božića, a jedan od njih je i nemački fudbaler. Naime, od kada je stupio u brak sa bivšom teniserkom Anom Ivanović, Bastian proslavlja i katolički, ali  i pravoslavni Božić.

Bastijan Svajnstajger Nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, Foto: Profimedia

Video: Bivša Bredova cica progovorila o prvom susretu sa bivšom Bredovom cicom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dans

    5. januar 2020 | 15:31

    Nije tacno! Grci slave Bozic 25. i 26. decembra. Postuju kalendar naseg Milankovica pa Bozic slave kada i skoro ceo svet a Uskrs kada i mi.

  • Marko cg primorje

    5. januar 2020 | 14:10

    Naomi je nevjerovatna zena, gazela, nikad vise se nece ponoviti ovakva atleta graciozna , vitka zategnuta visoka ,zena kao da je zaustavila vrijeme jedinstvena manekenka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA