≫ 

Holivudski predator imao srčani udar nakon što je osuđen na 23 godine zatvora

- Hitno je prebačen u bolnicu na "hitnu angioplastiku", a u bolnici je ostao preko noći. Ovog jutra se odmara i pod nadzorom je - napisala je Marta, novinarka koja radi za "Fox News"

  • 2
Harvey Weinstein Harvi Vajnstajn, Foto: Tanjug/AP

Harvi Vajnstajn (67) imao je blagi srčani udar, objavila je na Tviteru novinarka "Foks njuza", Marta Danis.

Kako je napisala, Harvi je problem imao nakon izrečene presude od 23 godine zatvora, javio je njihov izvor iz bolnice u Njujorku.

- Hitno je prebačen u bolnicu na "hitnu angioplastiku", a u bolnici je ostao preko noći. Ovog jutra se odmara i pod nadzorom je - napisala je Marta.

Podsetimo, bivši holivudski titan i poznati producent, Harvi Vajnstajn (67), osuđen je 11. marta 2020. godine na 23 godine zatvora u Njujorku, zbog prisiljavanja jedne žene na oralni seksi i silovanja druge žene.

Vajnstajn je proglašen krivim za silovanje glumice Džesike Man i prisiljavanje na oralni seks njegove bivše asistentkinje Mirjam Halej.

On je koristio moć i uticaj da bi pristupio svojim žrtvama, a zatim počinio nasilne zločine nad njima.

Man je optužila Vajnštajna za silovanje u martu 2013, a Halej da ju je naterao na oralni seks u julu 2006, kao i da je pokušao da je siluje, dok je imala menstruaciju.

Od 2017. godine oformljen je pokret #MeeToo gde su se prijavile sve žene koje su seksualno napastvovane i silovane u javnom poslu.

Harvey Weinstein Harvi Vajnstajn, Foto: Tanjug/AP

Javilo se više od 80 žena koje su rekle da ih je upravo Vajnstajn silovao.

U izjavi žrtve koja je pročitana danas na sudu, Halej je rekla:

Vajnstajn nije oduzeo samo moje dostojanstvo kao ljudskog bića i žene, već je umanjio moje samopouzdanje i veru u sebe - rekla je njegova bivša asistentkinja.

Spisak poznatih glumica koje su optužile Harvija Vajnstajna za seksualno napastvovanje je podugačak, a evo koje su bile najglasnije u optužbama: Anđelina Džoli ,manekenka i glumica Kara Delevinj, Gvinet Paltrou, Džesika Bart, Selma Hajek, Heder Graham, Kejt Bekinsejl, Rosana Arket, Rouz MekGaun, Kejt Blanšet, Uma Turman i druge.

Video: Manijak Vajnstin hrkao tokom izricanja presude, osuđen na 23 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • q1

    12. mart 2020 | 21:49

    Sve su one cutale dok nisu postale neko i nesto. Tek onda su smogle hrabrosti da kazu sta im se desilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA