≫ 

"Godinama krijem bes, nije umrla prirodnom smrću": Glumica misteriozno preminula pre 11 godina

Prema pisanju stranih medija, Britani je pala u nesvet u kupatilu u svom domu u Los Anđelesu

  • 2
Britani Marfi Brittany Murphy Britani Marfi; Foto: Shutterstock

Američka glumica Britani Marfi (1977 - 2009) je rođena 10. novembra 1977. godine, a preminula je 20. decembra 2009. godine u 33. godini života, pod nepoznatim uslovima.

Naime, glumica koja je bila poznata po romantičnim komedijama je umrla na veoma misteriozan način.

Prema pisanju stranih medija, poznata glumica je pala u nesvet u kupatilu u svom domu u Los Anđelesu, a njena majka Šeron je dve godine kasnije otkrila detalje smrti.

Glumica se 10 dana pred smrti žalila na bolove u stomaku, a zatim je jedno veče izgubila dah, pa su joj usne poplavele.

- Ležala je na terasi i borila se za dah. Rekla sam joj: "Dušo, ustani", a ona mi je odgovorila: "Mama, ne mogu da dišem. Pomozi mi. Pomozi mi" - rekla je Šeron.

Britani se još jednom požalila na bolove u stomaku oko pola osam ujutro, a zatim je ušla u kupatilo. Majka ju je pola sata kasnije našla onesvešćenu na podu.

Stigla je hitna pomoć i prevezla je glumicu iz njenog doma u bolnicu, ali nažalost nije joj bilo pomoći i preminula je od zastoja srca.

Nakon obdukcije objavljeno je da je umrla prirodnim putem. Sledećeg dana su mrtvozornici otkrili da je umrla zbog kombinacije akutne upale pluća, nedostatka gvožđa i prevelike doze lekova koje je koristila za psihičke probleme.

Kasnije se pojavila informacija da je umrla zbog bakterije Stafilokokus aureus, s kojom se zarazila u Portoriku. Mrtvozornik je tvrdio da se njeno zdravstveno stanje moglo izlečiti da je na vreme potražila doktorsku pomoć.

Samo pet meseci kasnije preminuo je i Britanin muž, scenarista Sajmon Mondžek u 40. godini života. Autopsijom je otkriveno da je umro zbog istog razloga kao i njegova žena - zbog upale pluća i anemije. Navodno je i Sajmon kombinovao razne lekove koji su bili kobni po njega.

U jednom izveštaju je spomenuto da je mogući uzrok njihove smrti otrovna buđ, pa je majka pokojne Britani tužila građevinsku firmu koja je tragičnom preminulom paru izgradila kuću i primila je odštetu od 600.000 dolara.

Glumičin polubrat Toni Bertoloti rekao je da su ona i muž ubijeni.

- Kada pogledate na sve to, imate jednu mladu damu koja je prilično zdrava i kod kuće je sa suprugom i majkom, i odjednom umre. Koliko je to apsurdno? Samo se u Holivudu to može smatrati još jednim običnim danom - rekao je Toni.

Dodao je da mu je čudno što ni njena majka Šeron, kao ni suprug Sajmon nisu odvezli glumicu u bolnicu koja je udaljena samo 6km od njihovog doma.

- Godinama krijem svoj bes i razmišljam ko ju je ubio. Nije umrla prirodnom smrću - dodao je Toni.

- Nije se drogirala, probala je drogu kao i većina ljudi. No bila je konzervativna kada je reč o tome, bila je bistra devojka - istakao je njen polubrat.

Britanin otac Angelo Bertoloti je 10 godina pokušavao da sazna šta se zaista dogodilo, a verovao je da je njen suprug Sajmon upetljao u nešto, s obzirom da se bavio sumnjivim poslovima i imao je ogromne dugove.

Pojedini američki mediji su pisali da ju je ubila njena majka, koja je imala aferu sa njenim mužem Sajmonom, no neke detalje verovatno nikada nećemo saznati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    8. januar 2021 | 10:09

    U Holivudu se svi drogiraju a to slabi organizam i dovodi do smrti. Ova je umrla od nelecene pneumonije i anemije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA