≫ 

Diva napunila 57 godina: Otac je pričao da kao dete nije bila naročito lepa, a postala je simbol savršenstva

Nakon uspeha u svetu modelinga, Monika je upisala i časove glume, kako bi se okušala na velikom platnu

  • 2
Monika Beluči, Monica Bellucci Foto: Profimedia/MEDUSA FILM

Italijanska glumica Monica Beluči danas, 30. septembra, slavi 57. rođendan, a za nju su godine samo broj, sudeći po vanvremenskoj lepoti.

Atraktivna crnka, koja zazire od estetskih operacija, s godinama se nije mnogo promenila.

Kako je jednom rekla, lepotu treba iskoristiti, a onda je prokomentarisala život nekih lepih ljudi.

- Lepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osećam se dobro i ugodno u svojem telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi su životi užasni. Jako su nesigurni u sebe. Srećna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu - izjavila je jednom prilikom Monika, koja lepotu može zahvaliti isključivo genima.

- Ne vežbam, ne trčim, volim puno da jedem, jednostavno rečeno - lenja sam! I od toga ne bežim - rekla je Beluči.

Ova Italijanka, rođena je 30. rujna 1964. godine u gradiću Čita di Kastelo u pokrajini Umbrija, kao ćerka jedinica u maloj, skromnoj porodici. U detinjstvu je često gledala filmove Sofije Loren i maštala o glumačkoj karijeri.

Njen otac izjavio je da kao mala i nije bila nešto lepa ali, ulaskom u tinejdžerske godine, pretvorila se u pravu lepoticu.

U svet šou-biznisa Monika je ušla pre više od 40 godina. Karijeru modela započela je s nepunih 16, a kasnije se okrenula glumi i ostvarila svetsku slavu kroz veliki broj ozbiljnih uloga.

S obzirom da joj je hobi postao unosan posao, Beluči je odustala od fakulteta i ispisala se sa studija Prava u Peruđiji. Još 1988. godine preselila se u Milano i sklopila ugovor s modnom agencijom Elite i snimala za svetski poznate brendove kao što su Dolce&Gabbana i Dior.

Dve godine kasnije, udala se za italijanskog fotografa Klaudija Karlosa Basu. Upoznali su se na jednom snimanju, ludo se zaljubili i ubrzo tajno venčali. Zabavljali su se samo godinu dana pre nego što su stupili u brak, koji je ipak, potrajao svega 18 meseci.

Nakon uspeha u svetu modelinga, Monika je upisala i časove glume, kako bi se okušala na velikom platnu.

Prva veća uloga bila joj je 1992. godine u filmu Drakula, reditelja Fransisa Forda Kopole, gde je glumila jednu od tri Drakuline vampirske neveste.

Nedugo nakon snimanja ovog filma, Monika se zaljubila u francuskog kolegu Vensana Kansela, s kojim je dobila dve ćerke, Devu i Leoni. Upoznali su se na setu filma “The Apartment” 1996. godine i venčali. No, ljubav je nakon 14 godina pukla i par se rastao.

Svetsku slavu i status najizazovnije žene sveta, glumica je stekla glavnom ulogom u italijanskom filmu "Malena" iz 2000.

Veliku pažnju privukla je i nekoliko godina kasnije ulogom Marije Magdalene u filmu "Stradanje Hristovo" reditelja Mela Gibsona, gde se poprilično odmakla od svojeg izazovnog imidža i ustaljenih uloga. Za potrebe uloge učila je drevni aramejski jezik.

Inače, poznato je da glumica tečno govori francuski, engleski i španski. Godine 2015. ulogom u filmu o Džejmsu Bondu “Spektar” postala je najstarija Bondova devojka u istoriji franšize.

Prošle godine, Beluči se se prošetala pistom na modnoj reviji Dolce&Gabbane sa Izabelom Roselini, Evom Hercigovom i Helenom Kristensen.

- Kad sam napunila 50, nisam se zavaravala razmišljanjima kako mogu i dalje imati energiju i polet jedne devojke od 20 godina. Ne bih se nikad vratila u te godine. U četrdesetima sam bila borac, a sad je vreme za preporod – rekla je Beluči.

Od kraja 2017. Bellucci je u vezi sa 18 godina mlađim francuskim umetnikom Nikolas Lefebvreom (38). Razlika u godinama očigledno im nimalo ne smeta, pa glumicu i bivšeg modela u poslednje vreme sve češće viđamo zajedno na raznim šou-biz događajima.

U galeriji u tekstu pogledajte Monikine fotografije.

Video: Monika Beluči poručila na srpskom: Muškarci su stoka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    30. septembar 2021 | 17:28

    I sada savrsena.Boze vide li sebe ove nase starlete u ogledalu kakve su nakaze hahahah

  • aleksandar

    1. oktobar 2021 | 10:57

    Sloboda je teret ako ne znaš šta bi sa njom. Isto važi i za lepotu. Fizička lepota je pokazatelj fizičkog zdravlja, zato je tražena, osim kod nezrelih ličnosti, koje traže živu igračku, koja pomalo priča i sve na njoj mora biti prenaglašeno. Što se tiče modela, model znači UZOR.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA