• 0

5 meseci od samoubistva lepe Beograđanke: Majka pokojne Marije Ćurčić na današnji dan svima je uputila jaku poruku

- Ne smeju se generalizovati stvari, da je svaki slučaj priča za sebe i ne smemo olako da etiketiramo - rekla je majka tragično nastradale manekenke

  • 0

Marija Ćurčić pre tačno pet meseci sebi je oduzela život u iznajmljenom stanu u ulici Aleksandra Kostića 17, u Beogradu, a njena smrt šokirala je sve koji su je poznavali i znali je kao pozitivnu i vedru devojku.

Njena majka, novinarka An Mari Ćurčić, smogla je snage da na današnji dan govori o porodičnoj tragediji kako bi društvo više obratilo pažnju na mentalno zdravlje naše dece i nas samih.

- Kako posle te tragedije čovek da nastavi život? Pre svega, nastavlja da slavi život bilo da su naši najdraži tu ili nisu. Da slavi život i nih do kojih im je stalo i da pokuša da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Ne smemo da zaboravimo da živimo u društvu u kojem se o emocijama ne govori, posobne o negativnim emocijama. Nije problem da kažete da vas boli glava, ali malo je verovatno da će vam neko reći da ste lenji, da se dohvatite lopate i da radite i da će vas tako proći glava. Niko nas ne uči kako da prepoznamo vlastite emocije. Sramota je reći da niste ok, jer će vam ljudi odmah staviti neku etiketu - rekla je An Mari.

- Danas je pet meseci otkako je naša ćerka Marija oduzela sebi život u 25. godini iako je imala ne samo podršku nego i ljubav i razumevanje i porodice i uže i šire, iako u našoj porodici nije to bila tabu tema. Ne smeju se generalizovati stvari, da je svaki slučaj priča za sebe i ne smemo olako da etiketiramo - rekla je majka tragično nastradale manekenke.

- Suština je da treba da naučimo da prepoznamo i da govorimo o emocijama kakve god one bile, to je tema o kojoj treba razgovarati u vrtiću - poručila je novinarka u emisiji Jutro sa Jovanom i Srđanom.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima