Pavle Vuisić nije voleo Tita i Čkalju, ali je uradio jednu stvar za divljenje, a tiče se Petrovića

Zanimljive detalje iz života legendarnog glumca otkrila je njegova žena Mirjana

  • 8
Kamiondžije Čkalja i Pavle Vuisić u "Kamiondžijama" / Printskrin: YZ/Nenad Jankovic

Pavle Vuisić jedan je od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih glumaca svih vremena, a njegovi filmovi i serije se i dan danas rado gledaju. Zanimljivosti iz njegovog života ispričala je za "Informer" njegova supruga Mirjana.

Ona je navela da njen suprug nije voleo Josipa Broza Tita, doživotnog predsednika SFRJ, pa je i objasnila zašto.

- Mnogo su ga voleli, pa su mu tolerisali što je javno pokazivao da on njih ne voli. Paja kada ode u kafanu obavezno traži ćebe: "Dajte mi ga da prekrijem Titovu sliku na zidu." Njegov otac je stradao pod terorom komunista i Pavle nije mogao da ih smisli. Godinama su ga ubeđivali da se upozna sa Titom, ali nije hteo ni da čuje. Službe bezbednosti su ga jednom prilikom kidnapovale na reci i u gaćama ga odveli u Beli dvor. Kada su insistirali da se obuče u odelo, pobesneo je. Umalo se nije potukao sa njima: "Kada ste me ovakvog doveli, ovakvog me i vodite kod njega..." Tito je čuo da se nešto događa i pozvao ga u svoje prostorije, a Pavle je bio u gaćama i atletskoj majici - rekla je Mirjana.

Ona je navela da je njen muž voleo da popije.

- Pavle je mogao mnogo da popije, ali je dobro podnosio piće. Za razliku od njega, Mija (Mija Aleksić, prim.aut) je bio baš nezgodan kada ga stigne alkohol, pa su u kafani svi bežali na drugu stranu kada se on napije - rekla je gospođa Vuisić.

Sam Pavle, kako tvrdi Mirjana, nije voleo da glumi.

- Nije voleo glumu, nije želeo njome da se bavi, slučajno je upao u svet kinematografije. Ali onda je nastavio to da radi da bismo mi lagodnije živeli. Zapravo, ne znam ni sama da li zaista nije voleo da glumi ili je samo voleo tako da gunđa - rekla je ona.

Pavle Vuisić Pavle Vuisić u crnogorskoj nošnji sa četničkom kokardom na šajkači. Moguće je da postoji neki kontekst ove fotografija, ali nama nije poznat. Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, Pavle Vuisić je zajedno sa Miodragom Petrovićem Čkaljom snimio čuvenu seriju "Kamiondžije". Kada su se ugasile kamere, njih dvojica se nisu podnosili.

- Čkalja je bio potpuno drugačiji od Pavla. Bio je slab, a moj muž je bio jak. Miodrag je preterivao u glumljenju, dok je Pavle govorio da on "ispred kamere ne glumi, nego da se samo ponaša". Zbog tog "glumatanja" Pavle nije mogao da ga smisli. Iako je među njima vladala velika netrpeljivost, na filmu to nikada nije moglo da se vidi. Svima je delovalo kao da su veoma vezani i da su pravi prijatelji - rekla je Mirjana, koje nije nikada upoznala Čkalju:

- Oni se nisu družili, ja nikada nisam radila na projektima na kojima je bio Čkalja, tako da nismo imali priliku da se upoznamo. Kada su mu ponudili da snimi nastavak "Kamiondžije ponovo voze", Pavle nije hteo ni da čuje za to. Nije hteo ponovo da igra sa Čkaljom i da ga viđa svakog dana. Mi smo u tom periodu pravili ogradu na placu i on je izračunao koliko će ga ta ograda koštati. Za nju nam je trebalo 110.000 dinara, a glavni junaci do tada su dobijali honorar od 12.000 dinara. Samo da bi odbio producente, Pavle je rekao da će glumiti u nastavku "Kamiondžija" ako mu daju pare za ogradu. Bio je siguran da neće moći da ispune taj njegov uslov, ali na kraju jesu - rekla je ona.

Iako nije mogao da smisli Čkalju, Pavlje je uradio jednu stvar za divljenje.

- Iako ga nije voleo, uvek se borio za Čkalju. Kada je dobio ogroman honorar, zahtevao je da istu sumu dobije i Čkalja - zaključila je Mirjana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    15. novembar 2020 | 22:56

    Pa Čkalja je bio komičar i to neponovljiv za razliku od Vujisića koji je bio svaštar i to od partizana do četnika. Dali je on ikoga i voleo? Zašto čačkate i balavite kad oni nisu među nama? Dali imate išta sveto?

  • delija

    15. novembar 2020 | 22:19

    Mrzeo Tita i komuniste a glumio u Povratku Otpisanih hm

  • 7890

    16. novembar 2020 | 00:42

    Čitam komentare i ne mogu da verujem. Istina je da Paja i Čkalja u privatnom životu nisu govorili, ali Paja je bio čovek profesionalac. I on istina nije glumio. To je bio on. Tita nije voleo i to je istina, a to što je glumio u partizanskim filmovima, pa to je posao, to je profesija, a ponavljam Paja je bio profesionalac i legenda. Ima mnogo legendi vezanih za njega, ali to sada nije važno. On i Čkalja su bili dva sveta, a koliko su bili veliki umetnici, vidi se po onome što su ostavili iza sebe. Besmrtni su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA