≫ 

Ove poruke su Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša objavile nakon gledanja filma "Dara iz Jasenovca"

Film je izazvao brojne reakcije ljudi, a među njima su i mnoge javne ličnosti

  • 38
Dara iz Jasenovca, Kareusa, Ceca Printskrin: YT/101 Studios, NIkola Tomić

Na prvom programu Radio-televizije Srbije, gledaoci su juče, 20. februara, mogli da pogledaju film "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga Gage Antonijevića, koji govorio o stradanju Roma, Jevreja i Srba u logoru Jasenovac.

Pop zveda Jelena Karleuša i folk zvezda Ceca Ražnatović nakon što su pogledale pomenuto ostvarenje, za koje je scenario pisala Nataša Drakulić, svoje utiske podelile su na svom Instagram profilu.

Kakav film... Bože mili... - poručila je kratko Ceca i dodala emotikon prepuklog srca.

- Dobila sam puno poruka od ljudi koji žele da iskažem mišljenje na temu filma "Dara iz Jasenovca". Kao neko ko je mnogo čitao i gledao na tu temu, pošteno je da kažem da film nije dočarao ni hiljaditi deo realnog stradanja Srba, Jevreja i Roma, u logorima tadašnje NDH, saveznika fašističke Nemačke, za vreme Drugog svetskog rata - počela je Jelena.

- Ali, jednostavno, to jedan film nije mogao da dočara. Nije moguće naraviti takav film... Uosalom postoje pravi snimci, postoje prave slike, postoji istorijska dokumentacija, istorijske činjenice... a postoji i Jasenovac, nije daleko. Ima i memorijalni centar u kome se može sve to videti. U krajnjem slučaju postoji i Gugl - napisala je Karleuša.

- Dovoljno je ukucati u pretraživač reči poput logor Jasenovac, logor Donja Gradiška, logor Jastrebarsko... izvolite pogledajte (ali vas upozoravam na ono što će vaše oči videti). Pošteno je reći da se i tada, kao i sada, pošten svet u Hrvatskoj takvih zločina stideo i takve je zločine osudio. Mnogi zločinci su nakon rata uhvaćeni i pogubljeni upravo u Hrvatskoj - poručila je Jelena i dodala:

- Znači, film je samo delimično pokazao realnost monstruoznih zločina, pishopata nad nedužnim narodom u kom ni najmanje nisu bila pošteđena deca. Ovakvi istorijski događaji koji nisu bili tako davno, ne treba u nama da stvaraju mržnju i podelu. Naprotiv, dobre ljude sve nacionalnosti i veroispovesti ovakvi crni momenti novije istorije treba da učvrste u nastojanju da se takva nezamisliva zverstva niakda ne ponove.

- Zapamtite, zločinci, monstrumi, sadisti i psihopate nikada ne smeju da nose nacionalno obeleže jedne zemlje, to ne bi bilo fer prema dobrim ljudima u čije ime sigurno nisu ubijali - zaključila je Karleuša.

Video: Aleksandar Vučić: Dara iz Jasenovca snimljena je na moju inicijativu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • я

    21. februar 2021 | 21:06

    Koga briga za komentar Cece Velickovic.

  • Besna glista®

    21. februar 2021 | 22:29

    Najjače mi je ovo da je Karleuši kao dokazanoj intelektualki stiglo mnogo pitanja za mišljenje o filmu Dara iz Jasenovca.😁

  • Ljubiša

    21. februar 2021 | 22:33

    Čuj Karleušu. Pa ona je, od filmske umetnosti, gledala samo porniće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA