Vreme čitanja: oko 3 min.

"Urlik koji nikada neću zaboraviti..." Objava ćerke Miše Janketića na tužni 3. maj slama srce: "Mama, pucaju!"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ivinu objavu prenosimo u celosti

  • 7
Iva Ćirić, Mihajlo Janketić Foto: Nikola Tomić, Instagram/ciriciva_janketicusa

Mihailo Miša Janketić bio je srpski i jugoslovenski, pozorišni, filmski i televizijski glumac. On je preminuo 15. maja 2019. godine i neosporno je da je bio veliki glumac, ali pored toga, on je živeo za svoju porodicu.

Iza sebe je ostavio suprugu Svetlanu i četvoro dece Radomira, Ivu, Marka i Milicu. Iva je udata za vaterpolistu Aleksandra Ćirića, a danas, tužnog 3. maja za čitavu Srbiju, uputila je poruku koju svako treba da čuje.

Njeno dete bilo je u školi "Vladislav Ribnikar" u trenutku stravičnog zločina koji je počinio đak te škole.

Ivinu objavu prenosimo u nastavku, u celosti.

"Noć pre tog 3. maja smo se vratili iz Atine, osunčani i srećni... Zoja je kupila narukvice svim drugaricama iz razreda... Uzbuđena je, uželela se škole i drugara, sutra je i slikanje za školski almanah, mora da se sredi...

3. maj... nešto posle 8h mi zvoni telefon... "Mama, naš razred će da dežura, ali mama ne znam da li ću ja stići da dežuram, ja sam poslednja u dnevniku... Nije došla matematičarka, nemamo prvi čas, evo nas ovde sa Anom i Bojanom biramo ko će koju narukvicu..." Sledi drugi poziv i urlik koji nikada u životu neću zaboraviti... "Mama, pucaju!" Prekida se veza... ne znaš kako si se stvorio ispred škole...deca vrište, plaču...dobro je, živa je...izbezumljena, ali živa...nema Vukašina...potpuni je haos...Ne znam koliko traje agonija, čekaš da ti izvedu dete...ugledaš devojčicu krvave majice koja ne progovara...boriš se za dah, paničiš...Policija izvodi decu, tu je i Vukašin, dobro je...tu je i Anina mama...da li je neko video Anu?!

Prošlo je godinu dana, promenili smo školu...svako se bori na svoj način...život ide dalje...misliš prošlo je, nije...

Sreda je, nosim cveće ispred škole... U poslastičarnici pored škole sede mame, jedu kolače...jednu prepoznajem sa TV-a, nedavno je zdušno govorila o problemima škole...deca nemaju teren za fudbal...van upaljenih kamera isto tako srčano optužuje roditelje ubijene dece da žele da sruše školu...Sa druge strane su roditelji streljane dece...pale sveće...Prošlo je godinu dana, i dalje je 3.maj...i ništa nas nije opametilo...i dalje smo sebične gu*ice...koje su samo imale sreću! Na svu sreću su naša deca bila jako glasna u hodniku pa su ih poterali u učionicu samo par minuta pre nego što će u školu ući mali monstrum... Na svu sreću se moje dete preziva na slovo Ć, poslednja je u dnevniku, pa nije dežurala te srede... Na svu sreću život ide dalje...na svu sreću... Život ide dalje, ali je svet stao...taj svet su Ana, Bojana, Ema, Mara, Adriana, Sofija, Katarina, Angelina, Andrija, čika Dragan...život teče dalje...a onda se desio 4. maj...i onda se zapitaš da li je malo i do nas, ili je samo sreća u pitanju...

Poljubite večeras svoju decu za laku noć, neki roditelji nemaju tu sreću..."

Danas se obeležila godišnjica tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i održala se komemoracija žrtvama nezapamćenog zločina kada je tada trinaestogodišnji K.K. ubio devet đaka i čuvara.

Tog 3. maja ubijeni su Ana, Sofija, Mara, Andrija, Bojana, Angelina, Ema, Katarina, Adriana i njihov čika Dragan.

Patrijarh srpski Porfirije izjavio je danas, povodom godinu dana od tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da se za bolji svet moramo boriti, ali ne tako što ćemo na nasilje uzvraćati nasiljem, nego dobrotom.

(Telegraf.rs)

Video: Ivi Grguric doneli srpsku zastavu za rodjendan u Dubaiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Begovic Milanka

    4. maj 2024 | 08:11

    Jos jednom najiskrenije saucesce tuznim porodicama koje su ostale bez svojih dragih Andela sada je jos tuznije jer je tuga jos veca u srcima gradana i samo zelimo da taj Monstrum nikad i nikad ne ugleda sunce koje vise ne grijje ni te male drage andele koje je on liste zivota a njegovi roditelji su zssluzilo dozivotnu robiju

  • MirjanA

    4. maj 2024 | 09:18

    Iva je divna mlada zena, ne poznajem je, ali sada kao da sve znam o njoj. Kao da su reci izasle iz moje duse. Hvala joj! Nadam se da ce ovaj tekst pomoci u osvescivanju sebicnih i samozivih!

  • Milutin

    4. maj 2024 | 07:52

    Velika tuga traje. Suze, suze, bol... Zasto, zasto, zasto... Ne ponovilo se!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA