≫ 

Novo zlato za srpski ribolov: "Formax feeder team Serbia" je prvak sveta!

Posle velikog uspeha srpskih ribolovaca na Svetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak, reprezentacija naše zemlje ponovo je osvojila prvo mesto, ovog puta u disciplini fider

  • 0
"Formax feeder team Serbia", svetski prvak u fider ribolovu Foto: Aleksandar Sale Popović

Posle velikog uspeha naših ribolovaca na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu, Srbija blista zlatnim sjajem i u oktobru! Nakon što su u Bilju kod Osijeka u Hrvatskoj, u disciplini lov ribe udicom na plovak, prvi put u istoriji ovog takmičenja osvojili prvo mesto i zlatnu medalju, naši ribolovci nastavljaju da nižu uspehe i u drugim pecaroškim disciplinama.

Na 11. Svetskom prvenstvu u fider ribolovu, koje je održano 8. i 9 oktobra u mestu Kinrooi u Belgiji, reprezentacija Srbije "Formax feeder team Serbia" u sastavu: Aleksandar Batanović-Batke, Stevan Cvetić-Cvele, Darko Todosijević-Dare, Nenad Petronijević-Špaća, Saša Cuckić-Cule i Dalibor Okolić-Zaja, zajedno sa pratećom ekipom koju su činili selektor reprezentacije Dušan Veljković-Dule, trener Miloš Petković-Miško i pomoćni trener Aleksandar Radović-Jole, osvojila je najsjajnije odličje. Srbija je, nakon osvojenog 3. mesta 2017. godine u Portugaliji, prvi put postala prvak sveta u fider disciplini sportskog ribolova!

Takmičenje se odvijalo dva dana. Već prvog dana, Srbija je povela ispred Mađarske i Češke sa 3, odnosno 3.5 boda razlike (najbolji rezultat tog dana ostvario je Aleksandar Batanović koji je bio prvi u svom sektoru, Saša Cuckić drugi u svom sektoru i Stevan Cvetić treći). Kvalitetnim pecanjem kompletnog tima, Srbija je odbranila stečenu poziciju i postala svetski prvak, ispred drugoplasirane Engleske i trećeplasirane Mađarske.

Na ovom Svetskom prvenstvu učestvovali su takmičari iz čak 23 zemlje. U pojedinačnom plasmanu, Stevan Cvetić je osvojio 4. mesto, sa istim brojem sektorskih plasmana kao trećeplasirani, ali nažalost sa manjom kilažom. Aleksandar Batanović je bio na 23. mestu, Saša Cuckić na 30-om, Nenad Petronijević je bio 33. i Darko Todosijević 41.

Fider ribolovačka disciplina je aktivna od 2010. godine. Reč je o tehnici sportskog ribolova u kojoj je svojstvena upotreba hranilice. Ovo je izuzetno zanimljiv i aktivan vid pecanja koji podrazumeva lov velikih količina ribe u svim uslovima. Takmičenja u fider disciplini su međuregionalna i izborna (državna), u pojedinačnoj konkurenciji, a održavaju se i KUP ekipna takmičenja.

Čestitamo reprezentaciji Srbije za čiji je uspeh zaslužna kompanija Formaxstore D.O.O, prvi generalni sponzor koji je podržao našu zemlju na nekom ribolovačkom svetskom takmičenju.

Bistro, momci!

Napomena: Prvobitna objava o velikom uspehu našeg fider tima dopunjena je fotografijama reprezentacije Srbije, imenima članova i bitnim činjenicama sa 11. Svetskog takmičenja u fider tehnici.

(Saša Cuckić/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA