Vreme čitanja: oko 2 min.

“Vida glavinjare”, sinonim varaličarskog sporta: Silikonci iz kombinatorike

Vreme čitanja: oko 2 min.

“Classic” i “Slim” su modeli nastali od više veštačkih mamaca spojenih u jedinstveno silikonsko telo ribice savremenog načina izrade, prepoznatljivog izgleda i neodoljive frekvencije pokreta

  • 0
Vida silikonski mamci Foto: Vladimir Vidanović

Priča o Vladimiru Vidanoviću je još jedna u nizu ribolovačkih priča posvećenih varaličarenju.

Na popularizaciju ove discipline sportskog ribolova veliki uticaj ima i Bovan kup, praznik varaličara koji se odražava svake godine.

Vidanović je postao jedan od sinonima ribolova i varaličarskog sporta zahvaljujući silikonskim mamcima koje izrađuje. Njegovi mamci “krivci” su za neke od najboljih ulova sa naših prostora ali i daljih destinacija.

“Classic i slim”

Priča o Vidi i njegovim glavinjarama počinje 2011. kada je shvatio da je najlepše raditi ono što se voli i zna. Posle nekoliko godina istraživanja, čestih proba i promena, Vida je stvorio kvalitet mamaca koji ne zaostaju za svetskim standardima. Svaki varaličar vro brzo je našao svoj model, u zavisnosti od vode na kojoj peca: od bara i šljunkara, preko malih i velikih reka, do mora. Od pastrmke do tune.

“Vida glavinjare” su kombinacija više veštačkih mamaca spojenih u jedinstveno silikonsko telo ribice savremenog načina izrade, prepoznatljivog izgleda i neodoljive frekvencije pokreta. Vida je matematičar i u tome je njegova prednost u odnosu na druge kreatore. Upravo mu je kombinatorika, uz veliki broj proba, pomogla da od jednačine sa više nepoznatih dođe do tačnog rezultata: oblik i proporcije, uz ponašanje grabljivica i osobenosti vode, “Iznedrili” su “classic i slim” modele glavinjara.

“Classic” je glavinjara elegantnih linija sa izduženim telom, čija umerena i skladna vibracija pruža užitak mnogim varaličarima. Namenjena je pecanju svih vrsta slatkovodnih i morskih grabljivica i lako se prilagođava uslovima na terenu, bilo da su to tekuće ili stajaće vode.

"Slim" glavinjara je pravi izbor za sve koje žele da osete vibraciju na štapu. Ona omogućava jednostavnu prezentaciju i lakoću prilikom vođenja. Daleki izbačaj čini je pogodnom za sve tipove voda. Ako je varaličar maštovit može joj udahnutu život čemu neće odoleti nijedna grabljivica, bilo da je u pitanju klasično džigovanje ili ravnomerno vođenje.

Vidini uspesi

Godine upornog rada i posvećenosti varaličarenju, uz redovno učešće na sajmovima ribolovačke opreme i stalno prisustvo na takmičenjima, bilo u ulozi učesnika ili sponzora, doveli su do velikog interesovanja za Vidine glavinjare.

Odnedavno Vida je proširio paletu svojih proizvoda i na Sajmu nautike, lova i ribolova 2023. promovisao je svoje šedove koji su još prošle godine na "Bosna kupu" u Doboju doneli lepe smuđeve.

Mnogobrojne fotografije sa ulovima zadvoljnih varaličara dokazi su izuzetne lovnosti Vidinih glavinjara i uspeha koji je postigao isključivo zahvaljujući predanosti i radu.

(Vladimir Milojević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA