• 4

Otvorena izložba o jednakosti u Beogradu

Izložba će biti otvorena od 10. do 21. septembra, od 13 do 19 sati, a ulaz je slobodan

  • 4

Izložbu "#LoveisLove:ne diskriminaciji" otvorio je večeras Žan Luj Falkoni ambasador Francuske u Srbiji u Francuskom Inistitutu u Beogradu.

Otvaranju izložbe prisustvovali su i šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper, poverenik za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i predstacvnici parade ponosa.

Žan Luj Falkoni je istakao da je Francuska uvek doprinosila jačanju prava čoveka.

Otvaranje izlozbe Love is Love

Izložba "#LoveisLove", Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

- Naš prioritet je borba za ljudska prava. Seksualna opredeljenost i rodna ravnopravnost su među našim prioritetima u borbi za ljudska prava. U okviru Ujedinjenih nacija Francuska je u potpunosti posvećena borbi protiv stigmatizacije i teškog kršenja ljudskih prava čije su žrtve osobe koje su lezbejke, gej, biseksualci, trans i interseks osobe (LGBTI) u celom svetu - kazao je Falkoni.

Otvaranje izlozbe Love is Love

Žan Luj Falkoni, Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Brankica Janković je izrazila je zadovoljstvo što ponovo zajedno u Francuskom kultrnom centru različiti partneri rade na punoj jednakosti građana i građanki u Srbiji.

- Posebnu dobrodošlicu želim novom ambasadoru Francuske u Srbiji. Ove godine imamo 10. Nedelju ponosa i obeležavamo deceniju delovanja Zakona o zabrani diskriminaciji i institucije poverenika za zaštitu ravnopravnosti - kazala je Janković.

Otvaranje izlozbe Love is Love

Brankica Janković, Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Izložba "#LoveisLove:ne diskriminaciji!" sastoji se od plakata kampanje Saveta Evrope protiv govora mržnje, kao i kampanje za promovisanje tolerancije prema LGBTQI osobama, koju je pokrenulo udruženje "Da se zna!", uz podršku agencije McCann. Organizacioni komitet Parade ponosa u Beogradu predvideo je takođe i organizovanje radionica i konferencija.

Izložba će biti otvorena od 10. do 21. septembra, od 13 do 19 sati, a ulaz je slobodan.

Francuski institut u Srbiji i Ambasada Francuske u Srbiji, u saradnji sa kancelarijom Saveta Evrope u Srbiji, Beogradskom Paradom ponosa i udruženjem "Da se zna!", želeli su da se pridruže aktivnostima s ciljem povećanja vidljivosti LGBTQI osoba i proslave 70-og rođendana Saveta Evrope.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Bole

    Nigde nisam video ženu na gradjevini ili u rudniku.Jel postoji takva slika?

  • Radovan

    Stop diskriminaciji heteroseksualne populacije! Dokle će ova hajka i tiranija trajati!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima