≫ 

#OstaniKodKuće uz kulturu: Preko 100 različitih sadržaja dostupno u digitalnoj formi

"Duh je silniji od tela: misao je jača od svačega. Ujedinimo srca naša!", Stojan Novaković

  • 0
Zgrada Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture / Printskrin: Google Street View

Iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vodeći računa o zdravlju građana Srbije i poštujući mere Vlade uvedene zbog pandemije korona virusa, kultura nije ostala nedostupna građanima.

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je više od 100 različitih sadržaja u digitalnoj formi.

Pozorišne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko Jutjub kanala. Virtuelne ture muzeja, arheoloških lokaliteta, spomenika kulture, dostupne su na jedan klik. Knjige, časopisi i drugo štivo nalazi se u okviru internet prezentacija biblioteka, arhiva i izdavača. Uz to, deo sadržaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima.

I u vremenu teškom i punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost korišćenjem digitalne tehnologije koja se pokazala od velikog značaja za rad u kriznim društvenim situacijama.

Ministarstvo kulture i informisanja zahvaljuje kulturnom i kreativnom sektoru na podršci i aktivnostima u jačanju i oplemenjivanju duha u ovim složenim vremenima.

#OstaniKodKuće sa kulturom i sadržajima koje možete naći na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Video: Najbolja dela su stvarana u krizna doba: Kako se srpski glumci snalaze u vreme korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA