Otvara se CAF, prvi domaći sajam savremene umetnosti

Posetioci će moći da se druže sa izlagačima uz sve propisane epidemiološke mere

  • 0
CAF 2020 Foto: Promo

CAF (Contemporary Art Fair), prvi domaći sajam savremene umetnosti po standardima svetskih sajmova, biće otvoren 24. decembra u 19h u galeriji N.EON, u Crnogorskoj 10 u Beogradu.

Na prvom CAF-u će biti izloženi radovi 17 umetnika koji su izabrani na konkursu koji je za tu priliku raspisan.

Cilj je da CAF postane manifestacija od značaja, koja će biti održavana svake godine. CAF pruža izvanrednu priliku ne samo da vidite umetnost, već i da razgovarate sa autorima i učite o umetnosti na više načina. Doprinos je višestruk za umetničku scenu i za grad Beograd koji pretenduje da bude centar regionalnih dešavanja u kulturi. U ovom trenutku, sajmovi umetnosti su deo globalnog tržišta umetničkog turizma koje doprinosi ne samo galerijama i umetnicima, već i hotelima, restoranima, lokalnim ekonomijama u globalu.

CAF 2020 Ivan Kocić, asemblaž, 100 x 100 cm / Foto: Promo

Art fair je globalni fenomen koji igra jednu od ključnih uloga u svetu savremene umetnosti, postavljajući na kulturnu mapu gradove u kojima se održava.

Posetioci će od 25. do 27. decembra 2020. u prostoru galerije N.EON, u Crnogorskoj 10, moći da se druže sa izlagačima uz sve propisane epidemiološke mere - i to od 11h do 20h.

CAF 2020 Mina Radović, ulje na platnu, 40 x 40 cm / Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA