≫ 

5 citata iz filma "Nedodirljivi" o životu, prijateljstvu i ljubavi

Jeste li gledali jedan od najuspešnijih francuskih filmova svih vremena?

  • 8
Nedodirljivi "Nedodirljivi" / Printskrin: YT/Movieclips Trailers

Topla emotivna priča o prijateljstvu dvojice potpuno različitih muškaraca, inspirisana istinitim događajima, pretočena je 2011. godine u film "Nedodirljivi" (Intouchables). Ubrzo je postala najuspešniji francuski film svih vremena.

Gledaoci širom sveta, ali i u Srbiji ga obožavaju. U našoj zemlji je tokom 2012. u bioskopima prikazivan punih godinu dana bez prekida, što je bio nesvakidašnji rekord za evropski film.

Mnogi su ga gledali više puta i napamet naučili citate iz ovog filma. Jedinstvena filozofija života izražena je kroz ove reči:

- Bol te ponekad napusti, ali misli ostaju sa tobom.

- Ako ne možeš da plešeš, to nije muzika.

- Ne čekaj da stvari postanu lakše, jednostavnije, bolje. Život će uvek biti komplikovan - zato nauči da budeš srećan sada. U suprotnom, izgubićeš dragoceno vreme.

- Ne odustaj. Nikada ne odustaj. Sve dok borba ne bude završena.

- Nadaj se dobrom i biće ti dobro. 

Reditelji Erik Toledano i Olivije Nakaš pretočili su u film istinitu priču o bogatom aristokrati Filipu koji nakon nesreće na paraglajdingu postaje kvadriplegičar. On unajmljuje mladića po imenu Dris kao negovatelja. Budući da je Dris iz radničke porodice i da je nedavno pušten iz zatvora, on je, ukratko, najmanje pogodan kandidat za taj posao.

Njih dvojica spojiće Vivaldija i „Earth, Wind and Fire“, elegantnu dikciju i ulični žargon, odela i trenerke… Dva će se sveta sukobiti i pomiriti, iz čega će se izroditi prijateljstvo koje je suludo, komično i snažno jednako koliko i neočekivano. Biće to jedinstvena veza koja će ih zaista učiniti nedodirljivim.

Da li ste gledali ovaj film? Šta mislite o njemu? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA